BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 22/02/2013

El Barça Regal abusa d'un Fenerbahçe Ulker desmoralitzat

L'equip blaugrana s'apunta la dotzena victòria consecutiva

Pete Mickeal supera Kaya Peker durant el primer partit de la segona volta del Top 16 de l'Eurolliga.

BarcelonaEl Barça Regal va abusar ahir d'un Fenerbahçe Ulker sense cap rigor competitiu que va desesperar el seu entrenador, Simone Pianigiani. Totalment desmotivat i sense cap intenció d'esforçar-se en defensa, l'equip turc ja perdia per 31 punts de diferència al descans (19-50). El conjunt blaugrana, per la seva banda, va mantenir la concentració de les últimes setmanes i es va apuntar el seu 12è triomf consecutiu.

Guanyar al Barça Regal no és senzill, però amb apatia és absolutament impossible. Més encara d'ençà que Xavi Pascual ha trobat l'equilibri tàctic i l'equip blaugrana funciona amb la precisió d'un rellotge suís. Els jugadors, a més, competeixen com pocs rivals, tota una garantia que obliga els adversaris a multiplicar esforços per tenir alguna opció de victòria. Res semblant van fer ahir els mercenaris d'un Fenerbahçe Ulker que van menysprear el club que paga els seus multimilionaris salaris i els soferts aficionats que els animen arreu d'Europa. La derrota per 39 punts (van arribar a perdre per 43) és la més àmplia d'un conjunt turc a casa en la història de l'Eurolliga.

Joan Carles Navarro va detectar ben aviat que el rival tenia poques ganes de defensar i va anotar tres triples en un primer quart en què un desganat Fenerbahçe Ulker, que tan sols va cometre quatre faltes en els primers 20 minuts, ja va acumular un desavantatge negatiu de 10 punts. La renda no va parar de créixer i alguns aficionats turcs van abandonar el pavelló al descans, després de veure com l'equip local rebia un parcial de 6-27.

El projecte turc va fer llàstima contra un concentrat Barça Regal que va intentar seguir treballant en la mateixa línia després del descans. Els dos equips van utilitzar els dos últims períodes del primer partit de la segona volta del Top-16 de l'Eurolliga per intercanviar cistelles.

Xavi Pascual va aprofitar el regal del rival, que va vorejar el ridícul, per augmentar l'autoestima dels seus jugadors i distribuir els minuts de la manera més adequada. Els 12 jugadors van disposar de minuts i tan sols C.J. Wallace es va quedar sense anotar en una tarda en què Pete Mickeal (17 punts) i Marcelinho Huertas (14) van ratificar el seu bon moment de forma dels últims partits.