BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 12/02/2012

El Barça Regal visita Badalona en la jornada prèvia a la Copa

àlex Gozalbo
2 min

BADALONAEl Caja Laboral de DuskoIvanovic és l'únic equip que aquesta temporada ha aconseguit superar el Fiatc Joventut i el Barça Regal, que aquest migdia s'enfrontaran (12.30 hores, Esport3) a l'Olímpic de Badalona en la jornada prèvia a la disputa de la Copa del Rei de Barcelona.

Un dels jugadors del Caja Laboral que coneix més bé els dos equips catalans és Pablo Prigioni, base que amb la seva defensa va contribuir a deixar el Barça Regal en 60 punts (18 de desembre) i el Fiatc Joventut, en 57 (8 de gener).

"La Penya juga molt bé a casa i sempre planteja els partits com a local perquè siguin molt durs i incòmodes per al rival", analitza Pablo Prigioni. El Fiatc Joventut ha sumat set victòries a Badalona, on ha guanyat el 70% dels partits que ha disputat.

L'equip de Badalona, que ha posat a la venda entrades a deu euros per als acompanyants dels socis, espera poder superar el rècord d'espectadors d'aquesta temporada, quan 8.002 aficionats es van apropar fins a l'Olímpic per veure el triomf contra el Reial Madrid de Pablo Laso.

El Barça Regal, per la seva banda, arriba a Badalona com a líder en solitari de la Lliga Endesa. "La clau per tenir alguna opció de guanyar contra l'equip de Xavi Pascual és jugar amb molta concentració durant els quaranta minuts", explica Pablo Prigioni, que està completant la seva dotzena temporada a la Lliga Endesa.

Si es tenen en compte els partits de Lliga i de Copa del Rei, el Barça Regal ha guanyat els últims onze enfrontaments contra el Fiatc Joventut, equip contra el qual no perd des del 18 d'octubre del 2007 (94-73). Respecte a aquell enfrontament, Fran Vázquez i Jordi Trias, que llavors va jugar amb el Barça i ara defensa els interessos de la Penya, són els únics jugadors que avui tornaran a competir per la victòria.

L'Assignia juga a Bilbao

L'Assignia Manresa visita (12.30 hores) el Gescrap Bizkaia. El conjunt basc tan sols té una victòria més que el català, però no té res a veure amb l'equip que va visitar el Nou Congost a la primera volta ja que, després de guanyar per 24 punts de diferència el Reial Madrid, es està en plena forma.

stats