Copa de la Reina
Esports 16/06/2013

El Barça femení esclafa el Prainsa a la final de la Copa de la Reina (4-0) i tanca una temporada rodona

Les blaugranes han demostrat la seva superioritat en una victòria que ha encarrilat Vicky al minut 26. Sonia i Alexia han deixat la final resolta abans del descans i la mateixa Vicky ha tancat la golejada al tram final

El Barça femení, campió de la Copa de la Reina

BarcelonaEl Barça femení no s'ha deixat sorprendre pel Prainsa Saragossa a la final de la Copa de la Reina i l'ha golejat amb un contundent 4-0 per aixecar el títol a Las Rozas, que permet a les blaugranes tancar una temporada pràcticament perfecta. Després d'encetar-la amb la Copa Catalunya guanyada a Manresa, les blaugranes van remuntar un inici de Lliga irregular per prendre el títol a l'Athletic en l'última jornada a San Mamés, i aquest diumenge han afegit la Copa al seu palmarès. Només la fluixa participació a la Champions, on no van poder fer res contra el potent Arsenal, esquitxa un any rodó de les noies de Xavi Llorens.

Ha sigut una final de Copa de la Reina sense història, però una final amb lloc per a l'espectacle, per a les grans accions individuals, les que agraden als aficionats àvids de gestos tècnics i retalls impossibles.

El Prainsa, conscient de la seva inferioritat, ha sortit a defensar-se i ha cedit tota la iniciativa a un Barça que des del començament ha jugat a plaer. Les blaugranes han pogut iniciar el seu joc còmodament des del darrere i, a través de les conduccions de les centrals, han trobat forats. La mobilitat a dalt de Sonia i les arribades des de segona línia de Vicky i Miriam han desfet la defensa aragonesa, que no ha trobat mai la fórmula per no perdre la posició i cedir ocasions.

Vicky, al minut 26, ha transformat el setge blaugrana en l'1-0. La migcampista blaugrana ha rebut una passada interior rasa de Miriam i s'ha plantat sola davant la portera que, en el seu intent de refusar, ha xutat contra el cos de la blaugrana, que ha acabat rematant a porteria buida. El gol ha acabat amb tota la resistència aragonesa, que només confiava a allargar el 0-0 i trobar-se alguna opció a la contra. Sonia, al minut 39, ha fet el segon després d'un teva-meva amb Olga i Alexia s'ha adjudicat el tercer. L'esquerrana s'ha desfet de dues defenses amb un retall fabulós i ha definit amb elegància davant la portera, enterrant qualsevol opció de sorpresa del Prainsa abans del descans. L'acció, estèticament brillant, ha convertit en l'extrem blaugrana en 'trending topic' a Twitter.

Al segon temps, el Barça ha aixecat el peu de l'accelerador, com si no volgués fer més sang davant un rival totalment rendit malgrat introduir canvis ofensius. Les noies de Xavi Llorens han tingut ocasions per ampliar l'avantatge, però no ha sigut fins al minut 82 quan el Barça ha tancat el marcador amb el definitiu 4-0, quan Vicky, amb una falta lateral que s'ha colat pel segon pal, ha marcat.

Fitxa tècnica

Barça: Rafols; Lau (Kenti), Mely, Unzúe (Guti), Melanie; Virginia (Gema Gili); Miriam, Vicky; Olga (Corredera), Sonia, Alexia.

Prainsa Saragossa: Martins (Millán), Bernal, Tudela, Neto, León, Mallada, Latorre, Coronel, Maestro (Martín), Mata (Fuertes), Sanau (Cardona).

Àrbitres: Beatriz Gil, María Amaro, Yolanda Parga, María Encarnación. Han amonestat Vicky Losada (33')

Gols: 1-0, Vicky Losada, min. 26; 2-0, Sonia Bermúdez, min. 41; 3-0, Alexia Putellas, min. 43; Vicky Losada, min. 83, 4-0.