Futbol Femení
Esports 24/03/2013

El Barça guanya el derbi a Les Planes (0-1) i passa a deprendre d'ell mateix per repetir títol de Lliga

Un solitari gol d'Olga al minut 60 ha permès les blaugranes endur-se el derbi contra el Llevant Les Planes. L'ensopegada de l'Atlètic de Madrid a València les situa segones, a tres punts del líder, contra qui jugaran en l'última jornada

Vicky rep la pressió d'Olabarrieta durant el Barça-Athletic

Sant Adrià del Besòs / Sant Joan DespíEl Barça tenia aquest cap de setmana marcat en vermell al calendari i li ha sortit rodó. Les blaugranes, amb un solitari gol d'Olga ben entrada la segona meitat, s'han endut el derbi contra el Llevant Les Planes (0-1) i han aprofitat la derrota de l'Atlètic de Madrid al Poliesportiu Natzaret contra el Llevant per prendre-li la segona plaça a la classificació. Ara, les noies que entrena Xavi Llorens se situen a tres punts del líder, l'Athletic, contra qui s'enfrontaran en l'última jornada de Lliga a Lezama.

Tot i conèixer el resultat (el derbi s'ha jugat a la tarda, amb tota la jornada disputada al matí), o potser perquè sabia que una victòria el situava més a prop que mai del títol, el Barça ha saltat a la gespa del Municipal Les Planes amb ganes de resoldre aviat el marcador. L'excés de ganes, però, ha precipitat les blaugranes, que han abusat del joc llarg davant un rival tancat al seu propi camp. Tot i dominar la possessió, el Barça no ha disposat de gaires ocasions. Una rematada alta de Mely en un córner al primer temps, ha sigut la millor oportunitat per a les visitants. A la represa, la dinàmica ha seguit igual i ha sigut Olga qui ha trencat l'empat, recollint una pilota solta a l'àrea i batent la portera mexicana Pam, que ha jugat aquest diumenge el seu últim partit amb el Llevant Les Planes. La jugadora internacional se'n va als Estats Units a jugar en la nova lliga professional nord-americana. A la desesperada, el Llevant Les Planes ha buscat l'empat en accions a pilota aturada, però no ha pogut canviar el 0-1.

A Sant Adrià, l'Espanyol ha continuat la seva bona ratxa amb una clara victòria contra el Llanos Olivenza (4-1). Brenda, després d'una bona acció ofensiva de Sandra Vilanova per la dreta, ha obert el marcador al primer temps. L'equip extremeny s'ha trobat l'empat en una acció afortunada al segon temps. Però Clàudia, després d'una gran acció de Maripaz i Brenda, i Sandra Vilanova, rematant una pilota dins l'àrea, han tornat a posar l'Espanyol còmodament per davant. Al final, Marta Torrejón, amb un cop de cap després d'un córner picat per Núria Mendoza, ha tancat el marcador amb el quart gol periquito.

En el seu desplaçament a Bilbao, el Sant Gabriel no ha pogut evitar la victòria del líder, l'Athletic (2-0), que es manté al capdavant de la classificació i allunya un pèl un dels rivals, l'Atlètic de Madrid. Un gol de Manu, després d'una centrada de Nekane, ha avançat les lleones al minut 12. La mateixa Nekane ha sigut qui, al mateix minut de la segona meitat, ha rematat una centrada per l'esquerra d'Ibarra per sentenciar el xoc.