LES GIRES D'ESTIU
Esports 02/08/2011

Barça i Madrid volten el món abans de la Supercopa

Natalia Arroyo
3 min
Barça i Madrid volten el món abans de la Supercopa

Encara queden dues setmanes perquè el Barça i el Reial Madrid es tornin a veure les cares a l'estadi Santiago Bernabéu amb el primer títol de la temporada en joc, la Supercopa d'Espanya, però després dels primers amistosos de pretemporada, ja hi ha qui s'imagina com serà el xoc a partir dels detalls que els uns i els altres estan exhibint a les gires d'estiu. Serà a l'agost i amb els dos equips a mig rodar, però un clàssic no deixa de ser un clàssic encara que blaugranes i blancs estiguin a més de 12.000 quilòmetres de distància.

Preparacions lluny de casa

Els de Mourinho afrontaran l'anada a Madrid amb més rodatge que els blaugranes, perquè van tornar a la feina l'11 de juliol, mentre que el Barça ho va fer tot just una setmana després. Per contra, però, hauran acumulat molts més viatges. I és que el club que presideix Florentino Pérez haurà trepitjat, en 27 dies de pretemporada, tres continents: Amèrica, Europa i Àsia.

Després de superar la revisió mèdica, la plantilla blanca va agafar un vol per anar a Los Angeles, on va començar la gira dels Estats Units. Després d'estar-s'hi dues setmanes, van tornar a Madrid, on van seguir amb els entrenaments. L'enllaç amb la Xina, on passaran una setmana, el van fer amb dos amistosos més, un a Berlín contra l'Hertha i un altre a Anglaterra amb el Leicester. En total, dotze desplaçaments i més de 45.000 quilòmetres recorreguts.

La pretemporada del Barça, tot i que també és molt moguda, és molt menys exigent. En vint dies, els blaugranes hauran volat més de 22.000 quilòmetres. Són molts, però són la meitat dels del Madrid.

Ni els vols ni els quilòmetres són, però, aspectes dels quals cap dels dos entrenadors vulgui treure pit. Els dos tècnics, metòdics i intensos en les seves sessions amb el grup, haurien preferit unes altres condicions per començar la temporada, però com a veterans en el negoci saben que no poden fer-hi res i s'han d'adaptar, perquè les gires formen part d'aquest circ. Ja ho va dir Guardiola l'any passat, després de jugar a la Xina en un camp amb una gespa poc cuidada: "Entre el criteri comercial i l'esportiu sempre es prioritza el comercial. Però no em puc queixar".

Fitxatges i planter

No és el pla ideal, però Guardiola tampoc no es queixarà de la plantilla amb la qual està treballant als Estats Units, plena de jugadors del filial i sense els sud-americans que han jugat la Copa Amèrica, que tornaran el 8 d'agost i que molt probablement no participaran en l'anada al Bernabéu. Sense Alexis Sánchez, l'únic fitxatge per al nou curs. I sense Cesc, que de moment no es mou de l'Arsenal. I amb alguns homes claus, com Xavi, Piqué i Puyol, que arrosseguen molèsties i que gairebé no s'han estrenat en els amistosos. No, no és el pla ideal de treball.

A diferència del Barça, el Reial Madrid està passejant totes les seves figures arreu del món, incloent-hi els fitxatges i els jugadors lesionats. Mourinho els té tots a disposició, fins i tot els internacionals argentins, que han tingut menys vacances que els culers i que ja estan participant en la gira asiàtica.

El fet de treballar amb tot el bloc està fent créixer la moral blanca i ahir Sergio Ramos afirmava que l'equip "s'està preparant bé per poder disputar la temporada al Barça". I Florentino Pérez augurava "una temporada plena d'alegries".

Molta fe en la Supercopa

Una de les alegries volen que sigui la Supercopa d'Espanya, un d'aquells títols que té o no té importància segons si el guanyes o el perds. A Madrid se'l prenen com el primer títol que volen evitar que guanyi el Barça enguany. Casillas reconeixia ahir que estaven "obsessionats" a arribar bé als dos partits. I, en canvi, Keita s'ho mirava més tranquil. "És important perquè volem començar guanyant, però no és la final del Mundial". Doncs això, a molts quilòmetres de distància.

stats