FUTBOL
Esports 07/08/2013

La Unió Europea investiga si el Barça i el Madrid s'han de convertir en societats anònimes esportives, segons 'The Independent'

La noticia afirma que s'estudia des de fa quatre anys si aquests clubs disposen d'avantatges fiscals respecte als altres clubs

Ara
1 min

BarcelonaEl Barça i el Madrid podrien ser forçats a reconvertir-se en societats anònimes esportives, segons una informació del diari britànic 'The Independent'. Segons aquesta informació, una comissió europea estudia el cas dels equips de la Lliga que no es van transformar a inicis dels anys 90 en societat anònima (Barça, Madrid, Athletic Club i Osasuna), per aclarir si aquest fet els situa en una posició de superioritat fiscal.

Aquesta investigació faria quatre anys que s'estaria realitzant i seria la segona que afecta el Madrid, ja que el club blanc en té oberta una altra relacionada amb suposades ajudes d'estat en requalificacions de terrenys. La informació no detalla quins avantatges fiscals són els que s'investiguen, ja que el Barça i el Madrid pertanyen oficialment als seus socis. El Barça afirma no tenir constància oficial d'aquest cas i no haver rebut cap comunicat d'aquestes institucions, i ha recordat de passada que fa públic cada any davant dels seus socis els diners que paga en concepte d'impostos, els deutes i els beneficis.

Segons 'The Independent', un síndic de greuges amb seu a Estrasburg s'ha posat en contacte amb el president de la Unió Europea, José Manuel Barroso, per demanar un posicionament ferm de les institucions europees en aquest cas. La UE afirma que està estudiant el cas.

stats