20/11/2015

Un Barça Lassa de rècord es treu l’espina del Pinar Karsiyaka

BarcelonaEl Barça Lassa de bàsquet es va treure ahir l’espina de la seva única derrota europea de la temporada i va superar amb una exhibició el Pinar Karsiyaka (107-79). Impulsat per uns percentatges de tir brillants (un 76% en tirs de dos i un 46% en triples), l’equip blaugrana va sumar el seu desè triomf consecutiu. La victòria va arribar acompanyada del seu rècord anotador a l’Eurolliga (107 punts). La ratxa culer, a més, contrasta amb el delicat moment que viu un Reial Madrid que acumula quatre derrotes en sis partits a la màxima competició europea.

Amb la lliçó apresa del partit de la primera volta, l’única derrota blaugrana en aquest inici de temporada, el Barça Lassa va atacar amb velocitat i encert en el tir exterior. Tot i la sorollosa presència d’uns 500 aficionats turcs, el conjunt de Xavi Pascual va exhibir la serva versió més sòlida i concentrada.

L’equip local va anotar 48 punts durant una primera meitat en què es va mostrar molt encertat des de la línia de 6,75 metres. El Barça Lassa va encistellar 8 dels 16 triples que va intentar durant els primers 20 minuts. Carlos Arroyo, que va convertir els quatre que va intentar, va exhibir punteria contra un rival que va patir per no quedar despenjat del marcador. El base va acabar el partit amb un espectacular nivell d’efectivitat (6/7).

Tot i jugar amb molta velocitat, el Barça Lassa va cometre poques errades i va perdre menys pilotes que en els últims partits. El Pinar Karsiyaka, un dels equips més físics de l’Eurolliga, va competir bé, però no va poder seguir el seu ritme anotador. Acostumat a jugar contra adversaris que especulen més, el conjunt blaugrana es va trobar més còmode que de costum contra un rival que va intentar canviar el ritme de joc amb una pressió defensiva més evident en la segona meitat. L’esforç visitant, però, va quedar desdibuixat per l’encert d’un conjunt local que va començar els últims deu minuts amb un avantatge de 22 punts (79-57).

Acostumats a badallar més que a aplaudir, els aficionats del Barça Lassa s’ho van passar molt bé ahir amb el seu equip, que va castigar la defensa turca amb constants esmaixades i triples. La renda local va arribar a ser de 30 punts (98-68) a quatre minuts del final d’un partit que va acabar amb un marcador històric (107-79).

Homenatge a Navarro

Joan Carles Navarro va arribar diumenge als 1.000 partits com a jugador del Barça. L’efemèride va agafar per sorpresa el club, que ahir va reaccionar i va homenatjar el seu capità. Abans de començar l’enfrontament contra el Pinar Karsiyaka, l’escorta va rebre un quadre commemoratiu. David Barrufet, mànager de la secció d’handbol, va ser l’encarregat de lliurar-li la distinció.

Jordi Bertomeu, CEO de l’Eurolliga, va presidir la llotja del Palau Blaugrana, des d’on va veure alguns incidents amb els aficionats turcs.