04/02/2016

El Barça Lassa fa figa a Bamberg

Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa, aixecant els braços.

BarcelonaEl Barça Lassa va fer figa a la pista del Brose Baskets Bamberg (74-70), on ahir va patir la tercera derrota en els últims quatre partits. L’equip alemany va desfigurar un conjunt de Xavi Pascual desconegut que va fer un partit horrible i que es complica molt el futur en el Grup F de l’Eurolliga. Obligat a assegurar els partits de casa i a buscar victòries fora, els pròxims vuit compromisos europeus seran un patiment per als blaugranes.

Ante Tomic, que es va quedar en quatre punts, va resumir moltes de les limitacions d’un Barça Lassa que no va entendre en cap moment la intensitat i la concentració que necessitava el partit. Els jugadors de l’equip blaugrana van perdre tots els duels individuals contra un adversari sense tant de nom, però amb molt més rigor per cada pilota. Sense punteria en el tir de tres punts (27%), el conjunt culer va patir per sumar punts en una pista difícil que exigia més encert. Justin Doellman (19 punts i 7 rebots) i Pau Ribas (10 punts i 6 assistències) van ser dels pocs visitants reconeixibles.

Les defenses van condicionar el joc durant uns primers 20 minuts en què entre els dos equips van fallar 18 dels 24 triples que van intentar. El Brose Baskets Bamberg, un equip sense estrelles que aposta pel bàsquet col·lectiu, es va mostrar més còmode i va arribar al descans amb una renda de tres punts (35-32). L’equip alemany es va saber adaptar millor al criteri arbitral, protegint amb duresa la seva pintura. Tomás Satoransky va cometre dues faltes personals molt aviat i Xavi Pascual el va reservar per a la segona meitat.

La segona part encara va ser pitjor per a un Barça Lassa que va arribar a perdre per 14 punts de diferència (68-54) contra un rival molt ordenat que va gestionar amb criteri cada possessió. Amb molts problemes per anotar i poques ajudes tàctiques per ser rescatat, l’equip blaugrana tan sols va sumar punts en una recta final contra rellotge en què va accelerar els seus atacs a la desesperada.