04/12/2015

El Barça Lassa es desperta massa tard a Atenes

Navarro fent una entrada a cistella ahir a Atenes.

BarcelonaTot i que el Barça Lassa s’hi havia acostumat en els últims anys, guanyar a l’OAKA d’Atenes no és gens senzill. Exigeix concentració, caràcter i encert durant els 40 minuts. L’equip blaugrana va regalar ahir els primers 29 minuts del partit a un Panathinaikòs més necessitat de victòries i, quan s’hi va voler posar, ja va ser massa tard. Després de sis triomfs europeus consecutius, el conjunt de Xavi Pascual va tornar a retrobar-se amb la derrota (93-86).

El Barça Lassa va malbaratar uns primers 29 minuts de partit en què va acumular un desavantatge de 16 punts (66-50). Durant molta estona, massa, tan sols Àlex Abrines i Stratos Perperoglou van competir amb la intensitat necessària contra un adversari motivat per dos aspectes. El primer, per la seva necessitat classificatòria. El segon, per esborrar la imatge de conjunt indolent que va exhibir al Palau Blaugrana, on Sasha Djordjevic va marxar amb la cua entre cames.

El Panathinaikòs va fer-se fort a la pintura, des d’on Miroslav Raduljica va dominar el joc de l’equip local. El pivot va acabar amb 25 punts i set faltes rebudes. Els jugadors interiors del Barça mai van saber controlar-lo. El conjunt grec, a més, va fer un partit molt fiable, repartint 25 assistències i perdent tan sols vuit pilotes. La seva concentració va ser molt superior.

La defensa del Barça Lassa no va funcionar durant una primera meitat en què va encaixar 45 punts. El conjunt culer tan sols va poder anotar 13 punts en un segon període en què el rival, molt més dur i intens sobre el parquet, es va allunyar en el marcador. L’equip blaugrana, que va tenir problemes per controlar Miroslav Raduljica, va marxar al vestidor amb un preocupant desavantatge de 10 punts (45-35).

Quan pitjor estava la situació per al Barça Lassa, va arribar la reacció visitant. L’equip blaugrana va eixugar una renda negativa de 16 punts gràcies a un parcial de 5-20 en un tres i no res (71-70). Lluny de rendir-se, el conjunt grec va recuperar el control del joc i va assegurar-se la victòria en una recta final de partit en què sempre va tenir la paella pel mànec.

Xavi Pascual va encertar menys que altres dies en les rotacions i el Barça Lassa va jugar els minuts decisius amb un cinc poc fiable. Brillant durant tres períodes en què va anotar 21 punts, Àlex Abrines va desaparèixer en un últim quart en què es va quedar sense anotar.

El Lokomotiv Kuban, rival culer

La derrota d’ahir contra el Panathinaikòs deixa el Barça Lassa amb sis victòries i dues derrotes, els mateixos registres que el Lokomotiv Kuban. L’equip català i el rus, que encara s’han d’enfrontar en l’última jornada de la primera fase, es disputaran la primera plaça del Grup C de l’Eurolliga. Els dos, això sí, tenen assegurada la presència en el Top 16.