El Barça Lassa pateix per derrotar a l'últim minut el Wisla Plock (28-27)

Dika Mem no ha pogut acabar el partit per lesió

Efe
El Barça Lassa pateix per derrotar en el darrer minut el Wisla Plock (28-27)

BarcelonaEl FC Barça Lassa segueix mantenint les opcions d'acabar segon de grup després de superar avui al Palau Blaugrana el Wisla Plock polonès (28-27) en un partit marcat pels molts errors blaugranes en atac i que ha deixat la victòria a la mercè dels visitants fins a una gran reacció culminada amb un gol de Kamil Syprzak, a 24 segons del final.

Un altre factor important ha estat el caràcter del central blaugrana Raúl Entrerríos, clau en els últims minuts, i l'extraordinari partit de Gonzalo Pérez de Vargas, amb 16 parades (10 a la segona meitat).

El Wisla arribava al Palau amb la baixa de la seva gran figura i màxim golejador, l'extrem esquerrà internacional polonès Michael Daszek, i amb la imperiosa obligació de la victòria per poder ser a la següent fase (Top 16), de manera que ha plantejat un partit molt incòmode per als blaugranes. Al minut 7 (5-4), el lateral esquerrà francès Dika Mem ha hagut de deixar la pista perquè s'ha girat el turmell dret i no ha tornat a sortir, una baixa que ha notat molt el Barcelona. Malgrat l'efectivitat de Racotea –tres gols en els primers quatre minuts–, un gol de Gonzalo Pérez de Vargas de porteria a porteria ha donat un lleuger avantatge al seu equip (6-4, min 7).

Els visitants, però, han capgirat el marcador gràcies a l'efectivitat del lateral esquerrà brasiler Guilherme Toledo, ex del Granollers, (8-10, min 14), encara que Raúl Entrerríos ha tornat la iniciativa al seu equip després de dos gols consecutius (12-10, min 21).

Pascual ha rellevat Ariño i Áleix Gómez als extrems per Valero Rivera i Víctor Tomàs, però dues penes màximes transformades per Igor Zabic i un gol del romanès Valentin Ghionea han tornat a donar avantatge a l'equip polonès (13-15, min 27).

Un gol del pivot polonès del Barcelona, Kamil Syprzak, ha retallat al descans (14-15), però els blaugranes havien comès massa errors en atac i la seva defensa s'havia mostrat molt descontrolada.

I això es repetia als primers minuts del segon acte, en què sols Entrerríos s'ha mostrat efectiu en atac. Això s'ha evidenciat en el fet que en els primers 15 minuts d'aquest període els de Pascual només han sumat cinc gols (dos de penal) i s'han disparat totes les alarmes quan ha arribat el màxim avantatge visitant (18-22, min 43), després d'un gol del croat Lovro Mihic.

En aquest moment ha sorgit la figura de Gonzalo Pérez de Vargas (cinc parades seguides en sis minuts), que ha portat a un parcial de 6-1 amb què el Barcelona ha empatat el partit (24-24, min 51). A més, Pascual havia canviat la seva defensa a 5:1, amb Ariño avançat, cosa que ha frenat l'efectivitat visitant.

El Wisla no s'ha rendit i ha tornat a agafar el comandament del marcador després d'un gol de Gilberto Duarte (24-25, min 52) i no ha permès que el marcador es decantés cap al costat blaugrana. Amb 26-26 (min 55) i inferioritat del Wisla, els blaugranes han comès tres errors consecutius en atac i sols Raúl Entrerríos, el millor del partit, ha aconseguit donar el comandament del marcador als blaugranes (27-26, min 59).

Syprazk ho ha reblat (28-27) a 24 segons del final. El Wisla, en inferioritat, ha fallat l'últim atac i el Palau, amb mitja entrada, ha respirat tranquil.