02/06/2013

Barça-Hamburg, una final que marca una època

BarcelonaEl Barça Intersport és a un sol pas de recuperar dos anys després el títol de campió europeu. Colònia viurà avui una final de la Lliga de Campions (18 h / Esport3) inesperada, ja que l'Hamburg va passar per sobre del gran favorit, el Kiel, en un partit magnífic de Dubniack, Hens i Lindberg (32-37). L'Hamburg serà l'últim obstacle del Barça, que va desfer-se del Vice Targi Kielce polonès (23-28) en la primera semifinal de la final four .

L'equip de Xavi Pascual no va fallar malgrat que el Kielce, un equip polonès que debutava en una final four , no es va rendir fins als últims minuts d'una semifinal molt igualada. Rutenka, amb 8 gols, 6 dels quals a la primera part, va destacar al costat d'un Sterbik fantàstic sota els pals en els moments claus del duel. Xavi Pascual va proposar de sortida una defensa 6-0 amb Viran Morros i el suec Jernemyr al centre, un sistema que va aturar d'entrada l'atac del Kielce. Sense llançament exterior i patint per trobar espais, l'equip polonès es mantenia viu gràcies a la bona defensa i els contraatacs. Una defensa dura que va permetre a Rutenka transformar sis penals i mantenir el Barça per davant al descans (10-13). El Barça, però, no aconseguia trencar el partit del tot.

El Kielce va sortir fort a la segona part, cosa que va provocar un temps mort dels catalans (16-16, minut 40): els polonesos havien estat capaços de trencar la defensa catalana. El temps mort, però, va funcionar. Rutenka va reclamar l'atenció dels defenses rivals i l'etern Juanín García, amb el suport de Gurbindo, amb dos gols, va encarregar-se d'obrir un forat en el marcador que va ser definitiu. Especialment perquè Sterbik va aturar els atacs claus dels polonesos i el tècnic rival es va suïcidar en fer jugar un porter jugador, un fet que va aprofitar Víctor Tomàs per sentenciar la semifinal. "Teníem clar que no seria senzill i ens tocaria patir. En els moments claus s'ha aconseguit mantenir el cap fred", admetia Xavi Pascual. El Barça lluitarà per guanyar la seva novena Champions contra un equip que té el suport de més de 10.000 aficionats.