BARÇA

Luis Enrique: "Fa setmanes això era una sala de vetlla i ara tenim una ratxa positiva"

El tècnic asturià demana seny per evitar caure en un estat d'eufòria

Luis Enrique ha analitzat el moment del Barça just abans de volar cap a Sevilla per jugar aquest diumenge al camp del Betis. El tècnic asturià valora el bon moment de l'equip, però ha demanat seny perquè "queda molta temporada. A l'afició sempre la veig tranquil·la, confiant en l'equip. Sap que estarem concentrats i centrats a intentar guanyar títols". Luis Enrique ha afegit que "cal saber gestionar el calendari i no queixar-se, cal estar content perquè tens molts partits per davant".

Sobre la situació del Reial Madrid, el tècnic blaugrana ha afirmat que "això són vasos comunicants, i no pot anar bé al teu rival si tu vols guanyar els títols. De la resta procuro quedar-ne al marge. Queda molt per veure qui és mereixedor dels títols i no convé dramatitzar. Ja veurem a final de temporada qui guanya més partits, qui supera més eliminatòries i qui guanya més títols". Amb humor, el tècnic ha explicat que "sorprèn com canvien les coses. Fa una setmana això era una vetlla. Ara estem en una ratxa guanyadora i intentarem mantenir-la per retallar punts. Però tots els entrenadors intentem mantenir ratxes guanyadores".

Luis Enrique ha admès que, malgrat els bons resultats, queda molt per fer: "Hi ha partits millors i pitjors. El resultat ho tapa tot sempre, per al públic, però hi ha moltes coses que s'han de millorar. A Bilbao aquest partit de Copa em va agradar, tot i la derrota, i en d'altres que per a vosaltres són molt agradables pel resultat jo hi veig moltes coses que s'han de millorar".

L'entrenador ha estat preguntat altre cop pels arbitratges, com ja ha passat les darreres setmanes. "Intento que els meus jugadors ajudin al màxim l'àrbitre i el col·lectiu arbitral i que les emocions no es disparin al màxim perquè poden influir en el rendiment, però és una de les coses en què he de millorar". Luis Enrique no ha volgut criticat el jugador de la Reial Societat Zurututza, que va criticar  Neymar i Jordi Alba dient que provoquen i fan teatre: "Ets el primer a qui sento comentar això. Ni ho sabia. No tinc ganes ni de contestar a ningú. Estic content amb el comportament dels meus jugadors. Jo no estic dins el camp, però l'experiència em diu que a la gespa hi ha moltes converses i coses que s'han de quedar allà".

Sobre el rival, el Betis, ha comentat que "és diferent respecte a la primera volta pel nou entrenador. Poyet va jugar amb cinc defenses i no era habitual, però el Víctor sí que ho sol fer. Cada tècnic fa que no hi hagi dos sistemes iguals, però en la seva línia de millora el Betis intentarà generar-nos problemes, així que haurem de jugar concentrats i ser efectius".

Finalment, sobre el seu futur, l'asturià ha afirmat que "el meu contracte és meravellós".

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF