RENOVACIONS
Esports 25/11/2011

El Barça renova Dos Santos, però encara té feina a fer al filial

El Barça ha anunciat que renova Jonathan dos Santos, que signarà en els pròxims dies fins al 2015. Tot i això, el club blaugrana encara té feina a fer amb el filial, ja que 13 jugadors acaben contracte al juny.

Nuria García
2 min
El Barça renova Dos Santos, però encara té feina a fer al filial

BARCELONA.Jonathan dos Santos signarà en els pròxims dies el seu nou contracte, que el lligarà al Barça fins al juny del 2015. El club blaugrana va anunciar ahir que havia arribat a un acord amb el jugador mexicà, que ara per ara està a les ordres d'Eusebio al filial. Un cop signi el nou contracte, Dos Santos tindrà una clàusula de rescissió de 30 milions d'euros.

El migcampista mexicà sempre ha agradat al tècnic del primer equip, Pep Guardiola, que ha començat a donar-li alguns minuts a la Lliga i a la Lliga de Campions aquesta temporada. Sense anar més lluny, dijous va entrar en els últims minuts del partit que va enfrontar els blaugranes amb el Milan. Però aquest estiu, el petit dels Dos Santos va tenir un peu i mig fora del club. Tot i que el Barça no va dir res, el fet que el jugador fos expulsat de la selecció mexicana sub-22 que disputava la Copa Amèrica per una festa nocturna no va agradar gens. A través de la web del club, Dos Santos va donar la cara i va demanar disculpes per aquest acte d'indisciplina.

La renovació de Jonathan dos Santos s'afegeix a la de Rafinha, que va signar dijous, 17 de novembre. I és que el club blaugrana no vol que els seus joves cracs marxin i ha començat a parlar amb ells per tancar les seves renovacions. Amb ells dos, ja hi ha 13 jugadors de l'equip d'Eusebio que tenen contracte per a la pròxima temporada: el porter Masip; els defenses Oriol Rosell i Sergi Gómez; els migcampistes Carmona, Espinosa, Sergi Roberto, Rafinha i Dos Santos, i els davanters Lobato, Deulofeu, Tello, Kiko Femenía i Rodri.

Lligar el talent

Dels 26 jugadors que tenen fitxa del filial, 13 acaben el seu contracte aquest juny: la meitat de l'equip. El club blaugrana, conscient que encara té feina a fer per lligar els joves cracs, ha començat els contactes amb la intenció d'evitar que alguns -aquells en què Pep Guardiola i la secretaria tècnica s'han fixat- marxin a altres equips cansats d'esperar. De fet, abans de renovar, Rafinha i Dos Santos van tenir pretendents, però finalment van decidir quedar-se al Barça.

Entre els que finalitzen contracte aquest juny hi ha alguns jugadors que han debutat amb el primer equip: Oier, Miño, Bartra, Muniesa, Montoya i Isaac Cuenca, l'últim descobriment de Guardiola. El davanter de Reus va tornar a la disciplina blaugrana aquest estiu, després d'un any cedit al Sabadell, i sembla que és la peça que faltava a Guardiola per completar la plantilla. El tècnic ja ho diu: la plantilla és curta, però al filial hi ha molt de talent. I el talent cal lligar-lo.

stats