HANDBOL: COPA DEL REI
Esports 10/04/2011

El Barça Borges paga deixar descansar Juanín

Una gran recital d'aturades de Sierra en el segon temps fa fora el Barça de la final de la Copa. Els de Pascual van pagar una mala segona part i el fet de no haver fet jugar Juanín fins al minut 40 de partit.

David Jover
El pivot del Barça Oneto intenta el llançament davant la clara falta de la defensa castellana.

BARCELONA.Xavi Pascual confia molt en els seus jugadors. En una semifinal de Copa del Rei el preparador blaugrana va apuntar d'inici només dotze jugadors a l'acta i va deixar fora, a la primera part, Juanín García, màxim golejador als quarts, i Iker Romero, un dels baluards de l'equip català. El lleonès va acabar jugant però el basc, no. I això, en un partit tan transcendental, es paga, perquè el rival, el Valladolid, supleix la falta de banqueta amb ganes, orgull i ràbia.

La segona part del Barça Borges va ser molt pobra. El Valladolid va donar la volta al partit a partir del moment que un dels seus cervells, Havard Tvedten va començar a rutllar i va afinar el canell. Fins a vuit gols va marcar l'extrem noruec dels val·lisoletans, que va tenir en el serbi Nenad Bilbija el seu millor soci, que va fer el gol decisiu i final del partit després d'una possible falta

Això, però, no és excusa per a un Barça que va trobar a faltar, i molt, que Juanín només jugués a partir del minut 40 de partit i que Gonzalo Pérez de Vargas -que ahir va ser titular per les molèsties de Johan Sjöstrand- estigués més encertat en els últims cinc minuts de partit.

La derrota, molt dolorosa, deixa el Barça Borges fora de la final i sense opció de repetir títol. Ara, l'objectiu immediat dels homes de Xavi Pascual és pensar a tancar la lliga Asobal, que pràcticament és al sac, i també competir a la Champions League contra el THW Kiel alemany, actual campió de la competició.

El Granollers dóna la cara

El Fraikin BM Granollers no va poder superar el Ciudad Real i va caure en la primera semifinal per 33-40. Una mala sortida dels de Manolo Cadenas, que van arribar a perdre per vuit gols en els primers minuts, 2-10. Tot i això, a mesura que van anar passant els minuts els vallesans van millorar en defensa i van arribar a situar-se tres punts per sota, 14-17, encara que al descans en van baixar quatre. En el segon temps, la diferència de banqueta i les grans actuacions del francès Luc Abalo -8 gols- i el macedoni Kiril Lazarov -12 gols- van pesar en excés. El somni del Fraikin Granollers va arribar al seu final davant un Ciudad Real que no va acusar les baixes de l'extrem Roberto García Parrondo i el central Chema Rodríguez.