Futbol Femení
Esports 21/04/2013

El Barça i l'Athletic no fallen i deixen enrere l'Atlètic, que empata contra l'Espanyol

Les blaugranes han guanyat 0-2 a Palma i les lleones, 4-0 a casa contra el València. Les periquites esgarrapen un punt contra les matalasseres (1-1), igual que el Sant Gabriel a Vallecas (1-1)

Natalia Arroyo
2 min
Willy dribla Ana Troyano en l'Espanyol-Atlètic de Madrid a Sant Adrià

BarcelonaLa Primera Divisió femenina ha resolt aquest diumenge algunes de les coses que encara tenia per decidir. En primer lloc, l'Atlètic de Madrid ja no podrà lluitar pel títol de Lliga, que queda en mans del Barça i l'Athletic, que han resolt els seus partits amb victòries còmodes. En segon lloc, el Llanos de Olivenza consuma el seu descens i acompanyarà el Lagunak a la Segona Divisió. I, per últim, l'empat del Sant Gabriel a Vallecas (1-1) contra el Rayo, sumat a les ensopegades de la Reial Societat a València (2-1) i del Cajasol San Juan a Extremadura (1-1), situa les de Sant Adrià molt a prop del somni d'entrar en Copa de la Reina.

El Barça no s'ha deixat sorprendre al Coll d'en Rabassa i ha derrotat el Collerenc per 0-2. Míriam Diéguez ha avançat les blaugranes i Maria Antonia, en pròpia porteria, ha acabat de sentenciar el xoc. L'equip de Xavi Llorens continua la persecució de l'Athletic, a qui continua tenint a un punt després que les basques hagin golejat el València a Lezama (4-0) amb gols d'Eunate, Nekane, Irene i Olabarrieta.

Qui segur no podrà lluitar pel títol és l'Atlètic de Madrid, que s'ha deixat dos punts a Sant Adrià contra l'Espanyol (1-1) i queda matemàticament descartat per guanyar el campionat. Claudia Zornoza ha avançat les matalasseres amb un gol des de fora de l'àrea, però Maripaz, rematant una centrada de Débora, ha empatat per a les periquites.

A punt ha estat d'endur-se la victòria el Sant Gabriel a Vallecas (1-1), però un gol de Jade ha neutralitzat el de Carol Miranda. Les catalanes consoliden la vuitena posició, l'última que dóna accés a la Copa de la Reina, i agafen un còmode avantatge de quatre i cinc punts sobre els seus perseguidors a falta de dues jornades.

El Llevant Les Planes no ha pogut derrotar aquesta tarda el Prainsa Saragossa (0-1), que s'ha endut la victòria gràcies a un penal transformat per María León en el primer minut de joc.

La resta de resultats de la jornada són:

Sevilla 4-2 Lagunak

Llevant 2-1 Reial Societat

Llanos Olivenza 1-1 Cajasol San Juan

Athletic 4-0 València

Classificació - 28a jornada

1r, Athletic 71

2n, Barça 70

3r, Atlètic de Madrid 64

4t, Llevant 62

5è, Espanyol 51

6è, Rayo Vallecano 50

7è, Prainsa Saragossa 45

8è, Sant Gabriel 37

9è, Reial Societat 33

10è, Cajasol San Juan 32

11è, Llevant Les Planes 29

12è, Sevilla 27

13è, València 24

14è, Collerenc 23

15è, Llanos Olivenza 16

16è, Lagunak 1

stats