Esports 24/02/2013

El Barça Alusport somia amb el triplet

Goleja el Santiago (5-2) i jugarà la final contra ElPozo Múrcia

Martí Molina
Fernandao i Saad celebrant un dels cinc gols del Barça Alusport  contra el Santiago Futsal.

BarcelonaGuanyar la Copa d'Espanya per tercera vegada consecutiva. Aquest era el gran objectiu del Barça Alusport abans de començar la competició, dijous. I avui el repte és més a prop que mai. L'equip que entrena Marc Carmona és a tan sols 40 minuts del títol, els que disputarà aquesta tarda contra ElPozo Múrcia (20.45 h).

El Barça Alusport es va classificar per la porta gran, golejant el Santiago Futsan en un partit que tan sols va tenir un dominador. El conjunt blaugrana tan sols va necessitar 29 segons per marcar el primer gol, obra de Wilde. L'equip, molt superior en totes les facetes del joc, va escombrar de la pista els gallecs, que no van entrar al partit fins ben entrada la primera part, quan el marcador ja era de tres a zero per als blaugranes. Només al final, amb el partit sentenciat, i jugant amb el porter-jugador, van tenir uns minuts de domini.

Amb un joc ràpid i solidari, els gols van caure amb senzillesa aparent a la pista d'Alcalá de Henares. Wilde va marcar el primer en una jugada de contraatac, i Fernandao, en una acció individual, va anotar el segon als cinc minuts de partit. Poc després seria el torn d'Aicardo, que va aprofitar un mal refús defensiu per encarar el porter i superar-lo picant la pilota. El futbolista també va ser protagonista al tram final, quan va haver d'abandonar la pista lesionat. El jugador andalús, que va entrar a la convocatòria per participar en la Copa a última hora, és dubte per a la final.

Dues accions idèntiques

El partit feia pinta de golejada, si bé el Santiago Futsal va saber resistir millor les envestides del Barça a l'equador del primer temps. Els gallecs van retallar distàncies al minut 15, amb un xut de Quintela des de fora l'àrea. Al descans, el marcador era de 3 a 1.

Però de la mateixa manera que hi va haver un gol matiner a la primera part, tot just tornar del descans el Barça Alusport també va marcar. Als 16 segons de la represa, Lin va completar un nou contraatac, que tallava d'arrel qualsevol esperança del Santiago Futsal per remuntar. Amb l'equip gallec mig estabornit, encara, va arribar el cinquè, obra de Fernandao, per deixar el partit sentenciat al minut 27.

Amb el marcador a favor i l'eliminatòria resolta, el Barça Alusport va fer un pas enrere per reservar forces de cara a la final i va cedir el protagonisme al conjunt rival, que va passar a jugar amb el porter-jugador. Els gallecs van tenir ocasions, però no van poder foradar la porteria de Paco Sedano fins a falta d'un minut, per mitjà d'Alan Brandi.

Els blaugranes jugaran la final contra ElPozo Múrcia, que ahir va derrotar el Caja Segovia (4-1) a la segona semifinal. Si el Barça Alusport guanya, igualarà els tres títols consecutius que va aconseguir el Caja Segovia del 1998 al 2000.