BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 19/03/2011

Banc de proves amb accent grec al Palau

àlex Gozalbo
2 min
Banc de proves amb accent grec al Palau

Mentre preparen un moment important de la temporada, els entrenadors solen tenir dubtes en els partits previs: assajar allò que serà útil o amagar-ho i practicar-ho tan sols als entrenaments. Xavi Pascual i Zeljko Obradovic ho van tenir clar i van escenificar anit contra l'Asefa Estudiantes (73-53) i l'Aris de Salònica (69-75) algunes de les situacions que complementaran els seus recursos per a l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga. La sèrie comença dimarts i no hi ha temps a perdre.

El Regal Barça, per exemple, prepara una defensa pressionant a tot el camp per endarrerir les possessions de Dimitris Diamantidis i Drew Nicholas. La contrasenya per posar-la en pràctica, gairebé sempre després de tir lliure, és aixecar el dit índex i el petit de totes dues mans.

Xavi Pascual vol controlar el ritme de joc contra el Panathinaikòs i pensa fer-ho des de la defensa, de manera que obligui el rival grec a moure's a la velocitat que el Regal Barça necessiti en cada moment.

El tècnic català també pensa utilitzar Alan Anderson en la posició de quatre, però tan sols en atac. Ahir a la nit, mentre Erazem Lorbek s'obria més enllà de la línia de 6,75, l'aler nordamericà compartia moviments interiors amb Fran Vázquez. En defensa, en canvi, l'anotador passava a ocupar-se de l'aler rival, i recuperava la seva posició natural de tres.

El Panathinaikòs és un equip que, a excepció de Kostas Tsartsaris, no té gaires recursos interiors per atreure el joc a la pintura. Tot i tenir un equip alt, el conjunt grec sol rebutjar el cos a cos amb els grans pivots rivals. Aquí és on Xavi Pascual vol ampliar el seu ventall de recursos.

Al tècnic, que ahir va recuperar Terence Morris i Fran Vázquez, però no Joe Ingles, no se'l veu gaire content amb algunes accions defensives del seu equip, especialment en les que es desenvolupen als laterals de la pista de joc, i ahir va incidir a millorar-ne la interpretació, i van poder deixar l'Asefa Estudiantes en 53 punts; 16 en els últims 20 minuts.

Partit clau a Granada

L'Assignia Manresa juga aquest vespre (20 hores) a la pista del CB Granada, un rival directe per evitar el descens. El club informa que Milan Majstorovic és baixa per un trencament fibril·lar als bessons.

stats