BARÇA
Esports 12/04/2014

Granada frena un Barça fràgil (1-0)

Els blaugranes desaprofiten múltiples ocasions i ja no depenen d'ells mateixos per guanyar la Lliga

ALBERT LLIMÓS (enviat especial)
Leo Messi, sobre la gespa / JORGE GUERRERO / AFP PHOTO

GranadaEl Barça ha perdut a Granada 1 a 0 i ja no depèn d'ell mateix per guanyar la Lliga. El conjunt català ha anat de menys a més, però ha estat incapaç de convertir una de les moltes ocasions que ha tingut a Los Cármenes. El Granada s'ha avançat al minut 16 amb un gol de Brahimi, però el setge blaugrana ha estat insuficient per remuntar i dormir líders. Els de Gerardo Martino, amb un Neymar molt participatiu i desequilibrant però alhora erràtic en la definició, han desaprofitat múltiples ocasions per puntuar a terres andaluses i superar l'Atlètic de Madrid.

Martino ha plantejat un onze pensant en la final de Copa de dimecres. Triple descans de l'equip teòric titular, l'escollit pels grans escenaris: Alves, Xavi i Alba. A més, el Barça s'ha presentat a Granada sense cap central pur. Les molèsties de Marc Bartra han obligat el tècnic argentí a improvisar una parella de centrals inèdita, dos migcampistes fent funcions a l'eix de la defensa: Busquets i Mascherano. En la setmana en què s'ha reivindicat la Masia, no han viatjat fins a terres andaluses cap dels centrals del filial.

El partit ha arrencat amb un mosaic a l'estadi de Los Cármenes, amb l'afició bolcada amb un equip que lluita per abandonar la zona de perill i assegurar la permanència. La primera ocasió per part catalana ha estat de Martín Montoya, llarg i insistent, que ha rematat de manera innocent una pilota creuada per l'altre lateral, Adriano. Al minut 16 però, el Granada s'ha avançat al marcador gràcies a una passada de Fran Rico entre els centrals. Brahimi ha atacat l'esquena de Busquets i Mascherano, i amb el cos ha aguantat Montoya abans de superar Pinto pel pal curt. A la primera aproximació els andalusos han evidenciat la vulnerabilitat blaugrana, i només 4 minuts més tard, el públic local ha reclamat un penal de Mascherano, lent i erràtic, amb El Arabi. Els rivals del Barça en tenen prou amb una passada profunda a l'esquena de l'argentí per provocar perill. L'amenaça visitant ha arribat sobretot per les incorporacions de Montoya per banda dreta i l'un contra un de Neymar al costat contrari. El brasiler ha servit un passada vertical que Messi ha rematat fora, i després, una centrada del lateral català l'ha rematat el mateix Neymar per sobre del travesser defensat per Karnezis. Els mateixos protagonistes a la mitja hora de joc, xut amb rosca des del vèrtex de l'àrea de l'ex del Santos que rebutja el porter del Granada. El Barça dominava però el conjunt de Lucas Alcaraz creava sensació de perill cada vegada que aconseguia trobar els espais entre Pinto i la línia defensiva. Iturra i Neymar se les han tingut durant els minuts finals del primer temps. El brasiler s'ha queixat d'un cop de colze del migcampista del Granada, i uns instants més tard, s'han tornat a trobar després que Neymar hagi fet una gran jugada amb dos dríblings secs que ha acabat amb un remat dòcil d'Iniesta.

A la represa, el Barça ha intentat tancar el Granada a l'àrea i obrir el camp amb els extrems. La millor opció, de Cesc, amb un remat a baix, arran de pal, que ha aturat Karnezis amb una gran mà. L'ocasió culer, entre dues envestides del Granada d'idèntica índole. Passada a l'esquena dels centrals i Montoya guanya el duel directe amb Brahimi. La primera, després d'una carrera de 40 metres que el de Gavà ha guanyat al francès gràcies a posar el cos, al contrari del que havia passat en el gol andalús. Dos minuts més tard, es repeteix la jugada i en aquesta ocasió, Montoya salva in extremis amb la punta del peu llançant-se a terra. Cada contraatac del Granada posava de manifest la fragilitat de l'eix central culer. A l'altra banda, Karnezis s'ha gestat com el gran baluard andalús. Ha tret una falta llunyana de Messi i posteriorment una rematada forçada des de l'interior de l'àrea de Busquets.

A mesura que els minuts passaven, el Barça ha empetitit el Granada i el setge s'ha fet més gran. Neymar s'ha plantat davant del porter local, tot i que ha pogut tocar sense precisió la pilota, i el seu remat l'ha tret de sota la línia el defensa Ilori. Ni un minut més tard, Iniesta ho ha provat però el seu xut ha sortit excessivament creuat. El Barça ha topat una vegada i una altra amb el mur local, bolcat amb Alexis per la dreta i Pedro per l'esquerra, amb Neymar i Messi associant-se per dins. Enmig de l'atac desbocat dels culers, El Arabi ha perdonat sol davant de Pinto, amb un doble remat que finalment Mascherano ha tret sota pals.