Publicitat
Publicitat

BARÇA

Zubizarreta: "Som un equip que mai es rendeix"

El director esportiu del Barça no descarta Gerard Piqué per a la final de Copa contra el Madrid

El director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, ha reconegut al programa 'Hat trick' d'Esports3 que és el moment més "difícil" des que exerceix el seu càrrec al capdavant de la parcel·la esportiva. "Vam fer tot el que havíem de fer per guanyar el partit, ens va faltar l'últim remat, estàvem una mica més precipitats en la definició, per l'ansietat", ha explicat el basc, satisfet pel joc que van demostrar els blaugranes. "Sé que lluitarem la Lliga fins a l'últim minut del darrer partit, som un equip que mai es rendeix", ha sentenciat Zubizarreta: "Vull que l'equip sigui fidel a la seva manera de jugar, que sigui competitiu".

"Té el seu contracte i el seu desig és ser fidel al seu contracte, ho ha dit moltes vegades", ha dit Zubizarreta sobre el futur de Gerardo Martino. "M'imagino el Barça des del present", ha especificat el director esportiu quan se li ha preguntat sobre si s'imagina Martino a la banqueta blaugrana la temporada que ve. "Estic molt orgullós d'ell, molts pocs haurien assumit la seva responsabilitat", ha dit.

"Messi està físicament bé, totes les qüestions seves caminen raonablement bé", ha dit Zubizarreta, en referència a les converses entre el club i el jugador, tot i que no ha volgut detallar si es referia a la negociació sobre la seva renovació. "Estem acostumats a veure'l fer màgia, resoldre els partits i ell se sent responsable d'això. Els resultats que hem tingut no animen, però no dubto que ell hi serà. Està tranquil", ha explicat: "Està content, s'entrena de la millor manera, està físicament bé".

El basc ha reconegut que les derrotes a la Champions i la Lliga incidiran a la final de la Copa, tot i que en tractar-se d'un partit especial, els jugadors respondran. "Volem donar (la Copa) a la nostra gent, que ha patit molt aquesta setmana", ha dit el director esportiu, que ha admès que Gerard Piqué podria arribar a la final de Copa perquè "evoluciona bé" de la seva lesió: "Veurem si en aquestes 72 hores el físic també diu que sí".

Zubizarreta ha dit que el Barça ha de ser cautelós en parlar sobre la sanció de la FIFA i la prohibició de fitxar durant una temporada. "Hi ha molts menors de 18 anys que estan jugant en molts equips i no compleixen la normativa de la FIFA", ha dit el basc: "Nosaltres no amaguem els nens, som transparents. Ens ha sorprès que una sanció de novembre no se sabés fins a l'abril. Que la sanció sigui d'aquesta duresa ha estat sorprenent".

"Tinc clar que aquest equip té un gran present i tindrà un gran futur. Estic seguríssim", ha dit Zubizarreta sobre els canvis a la plantilla que s'han de fer aquest estiu. Sobre el passat, Zubizarreta ha dit que no faria –amb la perspectiva del temps–, grans canvis sobre el que va fer l'estiu passat. "Tenim una plantilla equilibrada, hem incorporat el jugador que tothom voldria, Neymar", ha dit el director esportiu, que ha assegurat que confia "molt en Marc Bartra". "Tots els grans equips d'Europa estan buscant central, fins i tot dos i no n'hi ha tants. L'any passat vam seguir Marquinhos, de la Roma, i el PSG es va descolgar amb una oferta que nosaltres no podíem arribar", ha dit.

"Els qui em coneixen saben que no abandono quan hi ha situacions difícils. Tinc una gran capacitat per atreure els problemes i fer-los meus", ha dit el director esportiu sobre la seva renúncia al càrrec. "La meva feina és donar continuïtat al que vaig rebre de Txiki i que qui arribi pugui dir: 'S'ha treballat bé'", ha afegit.

Històries de superació esportiva

Etiquetes