BARÇA
Esports 19/08/2013

Valdés: "S'ha malinterpretat Xavi"

El porter matisa les paraules del de Terrassa en què deia que l'any passat es van deixar de treballar aspectes tàctics

Efe
2 min
Víctor Valdés / FCBARCELONA

BarcelonaEl porter Víctor Valdés ha reconegut que tornar a pressionar a prop de la porteria contrària, com ho feia l'equip en l'època de Pep Guardiola, serà fonamental per tornar a lluitar per tots els títols i que aquest és l'aspecte en què està posant especial èmfasi el nou tècnic, Gerardo 'Tata' Martino.

"La pressió és vital per a nosaltres. És un dels secrets que ha tingut aquest equip aquests últims anys", ha subratllat Valdés, que ha apuntat que, gràcies a ella, la línia defensiva es col·loca molt més amunt i l'equip té més opcions de robar en camp contrari i, per tant, més facilitat per sorprendre i crear ocasions de gol.

Després de la golejada davant el Llevant (7-0), Xavi Hernández va reconèixer que, la temporada passada, l'equip havia perdut certs automatismes i que va deixar d'entrenar aspectes tàctics com aquesta pressió en camp contrari.

Valdés ha volgut matisar aquestes paraules després de l'entrenament: "He parlat amb Xavi i m'ha dit que se'l va malinterpretar. El que va voler dir és que, l'any passat, vam viure una situació per desgràcia atípica per la malaltia de l'entrenador i no vam poder treballar coses tàctiques i altres aspectes com ens hauria agradat".

Un altre dels canvis més evidents amb l'arribada de Martino a la banqueta blaugrana és la defensa individual en les jugades a pilota parada, cosa que Valdés, per la seva condició de porter, li agraeix especialment. "Defensàvem en zona aquestes jugades des de l'època de Pep i Tito, i quan el 'mister' ens va dir que defensaríem a l'home em vaig posar molt content, la veritat. Sóc de l'opinió que, a pilota aturada, cadascú agafi la seva responsabilitat i així el porter té més llibertat ", ha argumentat.

El porter de l'Hospitalet ha reconegut que l'arrencada de Lliga de diumenge va ser "una de les millors" des que és al Barça i que amb aquest 7-0 l'equip envia "un missatge clar" als rivals.

Pel que fa a la seva situació personal, ha reiterat per enèsima vegada que aquesta serà la seva última temporada al club blaugrana. "Jo sempre he anat de cara i no sóc aquí per jugar amb ningú ni molt menys amb el Barça", ha indicat Valdés, que ha negat que es prengui aquesta última temporada per gaudir, "perquè en tots els partits jo sempre surto a guanyar i al Barcelona, del primer a l'últim any, sempre es juga amb la màxima tensió".

stats