BARÇA
Esports 13/06/2013

Rosell: "Cap al 2020 podríem tenir un nou estadi"

El president del Barça assegura que Valdés seguirà un any i descarta Thiago Silva

A.l.
3 min

BarcelonaSandro Rosell ha començat el seu balanç de la temporada amb una valoració de poc més de quinze minuts, i després han seguit 37 minuts de preguntes dels periodistes per abordar els diferents temes d'actualitat. Acompanyat per la majoria dels seus directius i homes de confiança, Rosell s'ha posicionat al costat de Leo Messi en l'afer del suposat frau fiscal, i ha dit que el nou estadi –o remodelació de l'actual– podria estar enllestit el 2020, i que Víctor Valdés ja ha comunicat a Zubizarreta que seguirà un any més.

El president blaugrana ha explicat que el Barça farà només una o dues incorporacions aquesta temporada. A la porteria no hi ha pressa perquè Valdés segueix. "El seu agent va comunicar a Zubizarreta la intenció de complir l'any de contracte", ha dit Rosell. Aquesta decisió del porter fa que el Barça no busqui relleu "aquesta temporada", però els tècnics estan "buscant la substitució per d'aquí un any", ha expressat el mandatari blaugrana, que ha afegit que el Barça no ha rebut cap oferta pel porter.

Rosell ha descartat que una de les incorporacions sigui Thiago Silva. "No hem començat a parlar amb el club perquè el salari del jugador és altíssim, es pot trencar un equilibri al vestidor", ha comunicat Rosell.

Després de la querella de la fiscalia contra Leo Messi per frau fiscal, Rosell s'ha posat al costat del jugador per defensar-lo. "He parlat amb la família, estan supertranquils. Nosaltres, com a club, també. Li donem tot el suport, no tenim cap dubte de la innocència de Messi en aquest cas", ha manifestat. A més, Rosell ha explicat que la llei permet que es pagui un 15% del salari del jugador en concepte de drets d'imatge.

Sobre el tema Abidal, el president ha remarcat altra vegada que "el club s'ha portat molt bé". Rosell ho argumenta diferenciant l'Abidal malalt i l'Abidal recuperat. "Quan va deixar de ser una persona malalta el club el va tractar com un jugador de futbol. El club ha actuat exquisidament bé", ha dit.

Un dels jugadors que no té clar el seu futur és Thiago. Rosell li ha demanat paciència i ha explicat que la clàusula és de 18 milions i si hagués jugat més del 60% dels partits hauria passat a 90 i no al contrari, com s'havia explicat fins ara.

El president ha qualificat la temporada d'"intensa i complexa". Rosell ha admès que hi ha hagut "reptes esportius molt complicats" i s'han hagut "de prendre decisions difícils". Tot i això ha assegurat que el balanç ha sigut molt bo gràcies a "la Lliga dels rècords". De fet, Rosell considera que "l'hegemonia del Barça al futbol espanyol ja fa cinc anys que dura". Per Rosell, és un "model de joc que no es discuteix" i aquesta hegemonia del darrer lustre ha permès que jugadors com Neymar i Karabatic triïn "el Barça davant d'ofertes econòmiques superiors".

Més enllà de l'àmbit esportiu, Rosell ha posat èmfasi en la parcel·la econòmica. Tot i que els comptes no estan tancats, el club preveu uns beneficis de 30 milions d'euros. El president ha explicat, per exemple, que en tres temporades el Barça ha "augmentat un 70% els ingressos en patrocini". En aquest sentit, el mandatari barcelonista ha detallat que s'inverteixen 24 milions d'euros en el futbol formatiu".

En l'àrea patrimonial, Rosell ha reiterat que durant el primer trimestre del 2014 es realitzarà el referèndum per decidir el futur del nou estadi. En aquest sentit, Rosell ha explicat que les obres s'iniciaran en dos o tres anys. "Si fem el referèndum el 2014 i trobem les fonts de finançament, calculem que en tres anys començaríem, el 2016, i normalment a construir un estadi tardaríem tres anys. Cap al 2020 podríem tenir un nou estadi", ha explicat Rosell.

Rosell ha qualificat la decisió de "ratificar Tito Vilanova" com l'encert més gran d'aquests tres anys. "La decisió que més m'enorgulleix és mantenir Tito com a entrenador tot i la seva malaltia", ha dit Rosell. "Era la persona adient per prendre el relleu de Pep Guardiola", ha afegit, i també ha dit que no descarta que al mes de desembre es comenci a parlar de la renovació del tècnic empordanès. A l'altre costat de la balança, Rosell ha titllat com la pitjor decisió "el tema de la Grada d'Animació".

Finalment, Rosell ha assegurat que seguiran al club els responsables de l'àrea de futbol Narcís Julià, Albert Valentín, Albert Puig i Guillermo Amor.

stats