Publicitat
Publicitat

BARÇA

El Barça pensa en un nou estadi cobert per a 105.000 persones

La junta directiva posposa la decisió entre anar a la Diagonal o seguir a les Corts fins al gener

La junta directiva del Barça posposa fins a la primera quinzena de gener la decisió sobre el Camp Nou. Hi ha dues alternatives, construir un nou estadi a la zona de la Diagonal o remodelar totalment el Camp Nou. El que sí que ha avançat el club és que totes dues opcions inclouen un nou estadi de 105.000 espectadors, i en tots dos casos l'estadi seria cobert, i també es faria un nou Palau Blaugrana per a 12.000 persones i una pista annexa de 2.000 espectadors. El portaveu Toni Freixa ha explicat que la segona opció és una "remodelació en profunditat, que constitueix un estadi nou". El portaveu no ha volgut donar detalls del projecte, a l'espera de la decisió. Freixa ha posat èmfasi que totes dues opcions seran "viables" econòmicament. "Estarem preparats", ha dit el directiu, que ha qualificat el projecte com de gran "magnitud" i ha descartat que el Barça presenti als socis una opció més conservadora, en què es pugui votar una remodelació menys profunda o no fer res.

De fet, els socis podrien tenir només una opció sobre la taula. En la propera junta directiva "s'ha de decidir si és un projecte o els dos que s'han de sotmetre a referèndum", ha afegit Freixa, que espera que la consulta es pugui fer durant el 2014 i ha diferenciat el projecte respecte el que va presentar Norman Foster durant l'etapa Joan Laporta. El directiu ha assegurat que cap de les dues opcions afectarà el joc de l'equip ni tampoc els abonats i aficionats.

Durant l'últim any, els tècnics de les empreses ISG, AEG i ICON han estudiat la viabilitat de construir un nou estadi o remodelar el Camp Nou. A mitjans d'aquest 2013, els informes d'aquestes empreses van descartar l'opció de fer un nou camp perpendicular al Camp Nou, seguint el model de San Mamés. Els encarregats d'aquests informes, acompanyats de tècnics municipals, han avaluat durant aquests mesos les possibilitats de fer un nou estadi a la zona de la Diagonal de Barcelona, concretament a l'espai que té la UB Esport i el Complex Esportiu Hospitalet Nord. L'altra opció, remodelar l'actual estadi, ha canviat notablement aquest dilluns i s'ha convertit en un projecte de nou estadi.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF