BARÇA
Esports 23/08/2013

Alves sobre Messi: "Els Ferraris algun cop han de passar pel taller per posar-se bé"

El brasiler no entén que es creï alarma entorn dels problemes físics de l'argentí i deixa clar que Neymar està preparat per ser titular

A. Llimós
3 min

BarcelonaDani Alves no entén les alarmes que s'han creat entorn dels problemes físics de Leo Messi, i ja ha deixat clar que Neymar està preparat per ser titular i substituir el futbolista de Rosario en el partit contra el Màlaga.

"No s'han de preocupar per Messi, són circumstàncies del joc, coses normals. S'ha de tractar i recuperar al més aviat possible, no s'ha de tenir una preocupació per ell perquè aviat tornarà. No s'hi han de donar més voltes, ell no es va sentir còmode i abans que succeís alguna cosa més greu, de manera intel·ligent, va decidir no seguir. No s'ha de crear cap alarma", ha sentenciat Alves. "Ell vol jugar cada dia i, quan no hi és, és normal que la gent es preocupi, però els Ferraris algun cop han de passar pel taller per posar-se bé i tornar millor", ha afegit.

Alves s'ha referit també al seu compatriota Neymar. "Està amb moltes ganes de jugar, sap on ha vingut i l'exigència que hi ha. En el terreny personal està molt content i el millor ha sigut la integració amb el grup, mentre que en l'aspecte físic està treballant molt bé, estic segur que quan l'entrenador li doni més temps respondrà millor. Aportarà moltíssim al Barça", ha dit Alves sobre Neymar. "Aquí no hi ha titulars ni reserves, hi ha jugadors que treballen per jugar, tots s'han de sentir titulars, perquè al final hi ha partits per a tots. A partir del moment que Neymar arriba al Barça està preparat per jugar al Barça, sigui titular o no. Ell és feliç, i quan és feliç el seu rendiment creix. Està preparat per jugar", ha reiterat el lateral.

L'arribada de Neymar mitiga la dependència del Barça respecte a la figura de Messi. Un debat etern, segons Alves: "Aquest debat ja l'hem tingut. Si tens el millor jugador del món, és inevitable no dependre d'ell. Però intentem que es noti el mínim possible. És inevitable que no el trobis a faltar".

Alves creu que Martino i el seu equip tècnic estan recuperant molt ràpid l'essència de l'equip que s'havia perdut. "Tenim un entrenador i un 'staff' que ens estan exprimint moltíssim en aquest aspecte, no volen que fem res diferent del que fèiem, del que ens va fer diferents de la majoria. La diferència que teníem respecte als altres és que corríem més, pressionàvem més; quan ho perdíem, la diferència desapareixia", ha dit Alves.

El brasiler s'ha referit també al que resta de temporada, amb l'horitzó del Mundial del seu país. La selecció no ha de privar els jugadors de centrar-se en el club. "El nostre treball fix és el Barça, l'hem de defensar com si no existís el Mundial. Hem de viure el present, no sé què passarà el dia de demà, no puc pensar en el demà. La selecció és un treball que ens prenem amb molta honra".

Finalment, Alves s'ha referit al seu antic company i amic Éric Abidal. El francès juga amb el Mònaco de manera regular, i Alves ho celebra. "Miracle no, quan es vol i es lluita, es pot aconseguir allò que un vol. He parlat amb ell, està molt content de poder jugar, i també que jo dugui el seu número, però per a mi, insisteixo, és un honor, perquè és una persona que m'ha marcat moltíssim, per això porto el seu número. Me n'alegro molt que s'hagi recuperat i punt, no tornaré a entrar en el que penso i ja vaig dir", ha sentenciat.

stats