Esports 04/11/2018

L'Atlètic Balears va de debò

Els balearics guanyen 2-0 l'Espanyol B i es fiquen en posicions de 'play-off' a Segona

Juanmi Mas
Nuha, autor dels dos gols de l'Atlètic Balears

PalmaManix Mandiola va haver de fer canvis obligats. Rovirola acumulava molèsties al maluc i va veure l’inici del partit des de la banqueta. Això va fer que Villapalos tornàs al doble pivot i Rubén al lloc de central. Carl a la porteria, Kike, Biel, Vallori, Rubén en la defensa, Fullana, Villapalos, Canario i Samuel enmig del camp i Nuha i Marcos de la Espada en l'atac.

Sistema 4-4-2 clar, on tornaven a la titularitat respecte del Vila-real, Vallori, Kike i Nuha. El partit va tenir una primera part molt igualada. Era un duel de setè contra cinquè a la classificació, amb un Espanyol que venia amb la confiança d’haver guanyat la setmana passada el derbi contra el Barça B amb un home menys.

L’equip català va tenir la pilota al primer temps, amb molta possessió i pressionant els dos equips la sortida de pilota del rival. El primer xut arribaria al minut 8 per part de Fullana, fluix a les mans d’Edu, que el va aturar en dos temps. Al minut 10 la jugada és a l'inrevés, també des de fora de l’àrea, Àlex xuta a les mans de Carl. Al minut 19 gran jugada del capità Fullana, amb retallada inclosa a la frontal però el xut el deté el porter visitant.

Al minut 44 Samuel fa una gran jugada personal de desbordament fins a la línia de fons per posar una assistència a Nuha, que remata de cap a gol (1-0) al segon pal. Samuel va estar incòmode per un cop de genoll que va rebre fa dies i se'n ressentiria en la segona part i va haver de demanar el canvi. Amb l’u a zero s’arribaria al descans.

La segona part no podria començar millor. Al 46′ Nuha li roba la pilota al central i marca el 2-0. Quart gol de Nuha, que es posa pitxitxi de l’equip i supera Marcos i Samuel, amb 3 gols cada un. Al minut 62 Marcos roba i xuta creuat des de fora de l’àrea i la pilota surt fregant el pal.

L’equip estava còmode. L’Espanyol va recuperar la pilota l’últim quart d’hora del partit, moment que Manix va aprofitar per moure fitxa i va canviar Hugo Díaz per Samuel (amb molèsties). Al final 2-0, cinquena victòria en sis partits disputats com a locals aquesta temporada. La mala notícia per als balearics és la cinquena targeta groga que ha vist Canario i que el privarà de jugar la setmana que ve a Saragossa contra l’Ebro.