Publicitat
Publicitat

ATLETISME

Asafa Powell, sancionat amb 18 mesos de suspensió després de donar positiu

L'inici de la sanció es fixa en el dia 21 de juny de 2013, de manera que l'acabarà el 20 de desembre d'aquest any

El jamaicà Asafa Powell, explusmarquista mundial dels 100 metres, ha estat sancionat a 18 mesos de suspensió després de donar positiu en un control antidopatge per un estimulant, l'oxilofrina, segons han informat els mitjans del país caribeny.

El velocista, de 31 anys, ha estat sancionat per un comitè de disciplina de l'Agència Antidopatge del seu país després de considerar-lo culpable pel positiu que va donar l'any passat en els campionats nacionals. L'inici de la sanció es fixa en el dia 21 de juny de 2013, de manera que l'acabarà el 20 de desembre d'aquest any.

La velocista jamaicana Sherone Simpson, companya d'entrenaments de Powell i subcampiona olímpica dels 100 metres a Pequín 2008, ja havia estat castigada amb la mateixa sanció després de donar positiu per la mateixa substància en aquesta competició, tot i que va apel·lar la decisió.

Powell, plusmarquista universal de l'hectòmetre des de 2005 fins que el seu compatriota Usain Bolt el va superar l'any 2008, va formar part de l'equip jamaicà en les tres últimes finals olímpiques de 100 metres i va col·laborar a aconseguir l'or l'any 2008 del relleu 4x100.

Els dos atletes han argumentat que la substància prohibida estava en un suplement que els va proporcionar el seu preparador físic, el canadenc Chris Xureb.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF