MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 18/04/2011

Arribar amb prou temps per brillar

Nuria García
2 min
Jaume Alguersuari sense una roda.

BarcelonaLewis Hamilton no va començar el Gran Premi de la Xina de la millor manera possible. Un problema al filtre de l'aire, que tenia inundat de combustible, va obligar els seus mecànics a desmuntar diverses peces del motor per poder-lo posar en marxa. I tot això a corre-cuita, al box, quan la resta de monoplaces ja ocupaven la seva posició a la graella de sortida i només quedaven tres minuts perquè els semàfors donessin la sortida a la tercera cursa de l'any. Però ja diuen que el més important de les coses és com acaben, no pas com comencen. I Hamilton, tot i que va recórrer els últims metres fins al seu lloc a la graella amb el motor apagat i empès pels mecànics, va arribar a temps per situar-se en la seva posició, fer una gran sortida -va passar Sebastian Vettel en el primer intent- i una gran cursa. Va brillar.

I és que tot apuntava a una tercera victòria consecutiva de Vettel, però l'alemany ahir es va veure superat per l'estratègia d'un Lewis Hamilton feliç. Ell, que pel seu estil de conducció, més agressiu que la resta, té problemes amb els nous pneumàtics Pirelli, va apostar per fer tres aturades, mentre que Vettel en va fer dues. I després de totes les visites als boxs, en les últimes voltes Hamilton, que tenia les gomes en més bones condicions, va veure Vettel en el punt de mira i no s'ho va pensar. Després de l'hegemonia del pilot de Red Bull en els primers grans premis, valia la pena intentar avançar-lo i aconseguir el primer triomf. Dit i fet. Així va ser.

Menció a banda mereix la remuntada de Mark Webber. L'australià, al volant del seu Red Bull, que sortia divuitè després d'una qualificació per oblidar, va fer una remuntada extraordinària que el va portar fins a la tercera posició. Els avançaments de Webber no van ser els únics de la cursa. Per darrere dels dos primers, Button, Rosberg, Massa i el mateix Webber van protagonitzar una cursa tan animada com entretinguda, sobretot al final.

Mala sort per a Alguersuari

Si dissabte Jaume Alguersuari tancava una jornada brillant, en què va aconseguir la seva millor classificació -setè-, la de diumenge va ser per oblidar. El català, que va tenir problemes de pneumàtics en les primeres voltes, va decidir fer la primera visita als mecànics en la volta 9. Però l'encarregat de collar la roda posterior dreta no va fer bé la seva feina i quan va tornar a la pista, Alguersuari va veure com aquella roda volava. Amb tres rodes i amb tot el circuit per recórrer per poder tornar a entrar als boxs, el català es va veure obligat a abandonar una cursa que, amb els entrenaments que havia fet els dies previs, prometia. Ell va ser l'única baixa d'una cursa que van tornar a acabar els Hispania. Últims, però van acabar.

stats