LA FESTA DE LA TERCERA LLIGA
Esports 13/05/2011

"Ara toca ballar, cantar i riure"

La cita per celebrar la tercera Lliga consecutiva començarà a les sis de la tarda i acabarà sobre les deu de la nit, després de la rua i la festa a l'interior del Camp Nou. Tot pensat perquè hi pugui haver canalla.

A.s.
3 min
"Ara toca ballar, cantar i riure"

Barcelona.Avui tornarà a ser festa grossa a Barcelona per als aficionats del Barça. Pep Guardiola va donar permís als jugadors, a l'afició i a l'entorn en general, per celebrar com cal un títol que els ha costat molt de guanyar, encara que la diferència de punts digui el contrari, amb aquesta frase a la sala de premsa del Llevant: "Ara ens toca ballar molt, cantar molt, riure molt... És el moment de gaudir amb tots els aficionats. Hem fet un any excel·lent a la Lliga i ara hem de gaudir-la". Ahir els jugadors i el cos tècnic ho van celebrar en privat amb un sopar de gala a l'hotel , i avui toca fer-ho amb els aficionats.

El Barça, lògicament, fa temps que prepara la festa d'avui amb discreció, i fins ahir no se'n van conèixer tots els detalls. La principal característica és que s'ha fet tota la festa pensant en la canalla, adaptant els horaris, escurçant la rua i amb actuacions a la seva mida .

18.00

S'obren les portes del Camp Nou, on ja començaran els concerts

Tot i que la rua no començarà fins més tard, les portes del Camp Nou s'obriran, de franc, a les sis de la tarda, per als que prefereixin no veure la cercavila i agafar un bon lloc a l'estadi per veure de ben a prop els jugadors del Barça. I per entretenir la llarga espera fins que l'autocar dels jugadors torni al Camp Nou, el club ha preparat una sèrie d'actuacions musicals sobre la gespa -Pirat's Sound Sistema, Lexus, Time&Essence, Marcos Llunas, The Gruixut's, Dr. Calypso, Teràpia de Shock i Obrint Pas-, tot i que abans, a l'esplanada de l'estadi hi hauran actuat el grup infantil Macedònia i hi haurà diverses activitats per als més petits.

19.30

Començarà la cercavila amb l'autocar des del carrer Riera Blanca

En paral·lel a la festa del Camp Nou, que haurà començat a les sis, l'autocar descapotable que portarà els jugadors pels carrers de Barcelona sortirà a dos quarts de vuit de la cruïlla entre la Travessera de les Corts i el carrer Riera Blanca (al costat de la xurreria d'Arístides Maillol). El recorregut aquest any serà molt més curt que la rua del triplet del 2009 -l'any passat no n'hi va haver per la Lliga- i no passarà pels carrers més cèntrics de la ciutat com el passeig de Gràcia ni la plaça de Catalunya. Aquest cop han preferit que la rua no s'eternitzi i només passarà per l'avinguda de Madrid fins a Entença, on pujarà fins a la Travessera de les Corts per tornar al Camp Nou en un temps prudencial perquè la festa a l'estadi no comenci massa tard.

21.00

L'autocar arribarà al Camp Nou per començar els parlaments

Aquesta nova manera de celebrar els títols amb l'afició -rua i festa al camp- va néixer amb la primera Lliga de l'era Laporta, quan Sandro Rosell encara era vicepresident primer del club, i ara que n'és el president l'ha mantingut perquè s'ha demostrat que va ser un gran encert. Després que milers d'aficionats hauran pogut saludar els jugadors des del carrer, l'autocar girarà cua fins a l'estadi, on els esperarà un Camp Nou ple a vessar. Els jugadors aniran sortint d'un en un a la gespa mentre els criden des de megafonia, donaran la volta olímpica i acabaran amb els esperats i tradicionals parlaments. Aquí és on cada jugador haurà d'esforçar-se a ser el més original i sortir del típic "Visca el Barça i visca Catalunya". Segur que Piqué, Pinto i Alves seran els més graciosos i animaran els jugadors més tímids a deixar-se anar.

22.00

Fi de festa previst perquè tothom se centri en Wembley

Si es compleix l'horari previst pel Barça -cosa que no passa mai-, els parlaments haurien d'acabar al voltant de les deu de la nit perquè els més petits no vagin a dormir excessivament tard. Una de les obsessions de Sandro Rosell, en el bon sentit de la paraula, és que el sentiment barcelonista és una herència de pares a fills, per això, com que el tema dels horaris del partits no es podrà canviar a curt termini, com a mínim aquest tipus de festes intentarà fer-les sempre en horari infantil. Un cop acabi la festa, Guardiola tornarà a concentrar els seus jugadors per a l'última cita de la temporada: la final de la Champions, que possiblement, si es guanya, obligarà a fer una altra rua, i una altra festa, encara més gran que aquesta.

stats