05/01/2013

Ara li toca parlar al Bernabéu

2 min
Ara li toca parlar al Bernabéu

Any nou vida nova. Això és el que ha pensat el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, que afronta un 2013 clau. En sis mesos es juga la continuïtat en unes eleccions. I fins a arribar-hi es juga la credibilitat. Per això ha dit prou. I la primera mesura pública és canviar la política de comunicació. Ara ja no només parla Mourinho (o Karanka quan aquest li demana), sinó que s'ho repartiran amb tots els jugadors.

I un dels temes que més els han preguntat és el de la suplència de Casillas. I ningú s'ha mullat. És delicat i massa recent. De fet, és tota una incògnita a hores d'ara saber què farà Mourinho. Unes informacions parlen que tornarà la titularitat a Iker i d'altres que el capità blanc ja té assumit que serà suplent. I és que la decisió no és gens fàcil. El portuguès va decidir fer el relleu a la porteria del Madrid lluny del seu estadi, fora de casa, i pensant que amb una mica de sort Adán no tindria gaire feina. Però el Màlaga el va batre fins a tres vegades i la distància amb el líder ha augmentat a 16 punts. I no només això, el seu rival de ciutat li treu set punts. Sens dubte, unes circumstàncies que han fet que les festes hagin sigut dures per als madridistes, que han hagut de compartir dinars i sopars amb familiars i amics blaugranes i matalassers. I han tingut temps per analitzar i reflexionar sobre tot el que està passant al seu club. ¿I a quina conclusió han arribat? Aquesta és la pregunta del milió.

I la resposta la sabrem demà diumenge a les cinc de la tarda. La clàssica hora del futbol, la de tota la vida, servirà per jutjar Mourinho, les seves decisions i el Reial Madrid en general. Florentino n'és conscient i per això ha intentat suavitzar l'ambient fent sortir els pesos pesants del vestidor en roda de premsa i donant un missatge de tranquil·litat i prometent que s'esforçaran fins a l'últim dia.

En l'anterior jornada al Bernabéu ja no es va anunciar el nom de Mourinho per megafonia per evitar una possible xiulada. Demà passarà el mateix. Els socis del Madrid tenen la paraula després d'aquest període de reflexió nadalenca. La majoria portarà el mocador de casa i si a la Reial Societat se li acudís donar-los un ensurt, caldrà estar atents a com airegen els mocadors i sobretot si assenyalen la banqueta o la llotja.

stats