HEGEMONIA BLAUGRANA Reportatge
Esports 01/03/2011

Aquest any la Copa és més culer que mai

Nuria García
3 min
Campions quatre anys més tard La Copa del Rei se li escapava últimament al Barça d'hoquei patins. No la guanyava des del 2007.

BarcelonaAquest any 2011 sembla que la Copa del Rei té més color blaugrana que mai. L'equip d'hoquei patins va aconseguir diumenge passat a Blanes proclamar-se campió d'aquesta competició contra el seu principal rival, l'actual líder de l'OK Lliga, el Reus Deportiu. El de Ferran Pujalte es van convertir en el segon equip blaugrana que aquest any aconsegueix aixecar la Copa, després que l'equip de bàsquet es desfés amb una superioritat notable dels seus rivals en la fase final disputada a Madrid entre l'11 i el 13 de febrer.

Als dos títols que els blaugranes ja han obtingut se n'hi poden sumar tres més. I és que el conjunt de futbol, el d'handbol i el de futbol sala es mantenen vius en aquesta competició. L'equip de futbol segueix endavant amb pas ferm i, després de guanyar els compromisos amb el Ceuta, l'Athletic, el Betis i l'Almeria, s'enfrontarà en la final del 20 d'abril al seu etern rival, el Reial Madrid. També té opcions de guanyar l'equip d'handbol, que del 6 al 10 d'abril se la jugarà a Vigo. Els de Xavi Pascual debutaran en la competició contra el Reale Ademar Lleó el dijous 7 d'abril.

Per últim, el conjunt de futbol sala també segueix viu aquesta temporada a la Copa del Rei. Els homes que entrena Marc Carmona, després de guanyar al BP Andorra en els setzens, al Marfil Santa Coloma en els vuitens i al Benicarló en el partit de quarts de final, jugaran les semifinals amb l'Azkar Lugo el 22 i el 29 de març. I és que els èxits aconseguits per l'equip d'hoquei patins i pel de bàsquet i les trajectòries que porten la resta de conjunts blaugranes denoten el bon moment per què passen les seccions de l'entitat barcelonina.

82 Copes del Rei aixecades

En total, sumant els triomfs en les finals de la Copa del Rei -futbol, bàsquet, handbol i hoquei patins-, el Barça ha aconseguit un total de 82 trofeus, repartits de la manera següent: 25 Copes per a l'equip de futbol, 22 per al de bàsquet, 18 per al d'hoquei patins i 17 per al d'handbol. Aquestes xifres són encara més bones si ens fixem només en els últims cinc anys: el Barça de futbol ha guanyat una Copa (2009) i afronta la final d'enguany; el de bàsquet n'ha aixecat tres, les mateixes que l'equip d'handbol, mentre que el conjunt d'hoquei patins s'ha proclamat campió de la Copa del Rei en dues ocasions. A més, els blaugranes són, en totes i cadascuna d'aquestes disciplines esportives, els reis de copes, ja que són els equips que més cops han aixecat la Copa del Rei en les quatre modalitats.

El futbol sala s'estrena

Aquesta temporada, el conjunt de Marc Carmona ha estrenat el palmarès de la secció de futbol sala del club aconseguint aixecar el seu primer trofeu: la Copa d'Espanya. El conjunt blaugrana de futbol sala es va imposar amb molt de patiment en la final disputada a Segòvia a principis de febrer al ElPozo Múrcia (3-2), amb dos gols de Wilde i un de Chico. "Fa molts anys que el club treballa per arribar fins aquí. Hi ha hagut molts jugadors que malauradament ara no hi són, però tots ells també són partícips d'aquest èxit -deia el tècnic, Marc Carmona, mentre celebrava el títol-. És un premi per a molta gent d'aquesta casa". El capità de l'equip, Javi Rodríguez, que ha aixecat multitud de Copes amb altres equips en la seva carrera, va reconèixer que "el primer títol és el més complicat".

stats