April Liu, la admiradora xinesa de Rafel Nadal que va aprendre espanyol per animar-lo

La jove és coneguda per portar la bandera de les Illes Balears als seus partits

Rafel Nadal i la admiradora April Liu. EFE

Rafel Nadal és possiblement l'esportista espanyol més popular a Xina, on sempre l'animen en els tornejos de Pequín i Shanghai molts aficionats, encara que cap és tan fanàtic com April Liu, una jove xinesa que ha après espanyol per animar-lo. 

Liu, que s'estima més no revelar la seva edat, es va enamorar perdudament del joc de Nadal en veure el memorable final contra el suís Roger Federer en el torneig de Wimbledon del 2008, per a molts el millor partit de la història.

"Va durar cinc hores, a cinc sets, i fou necessari aturar-lo perquè plovia... em va impressionar molt aquest partit, tothom pensava que Federer anava a guanyar però ho va fer Rafa, i des de llavors vaig començar a ser la seva fan", explica Liu en una entrevista a Efe des de l'estadi on aquests dies es disputa el Masters 1000 de Shanghai.

Liu, com gairebé sempre, ha acudit a aquest centre per animar a Nadal, carregada de banderes espanyoles per a ella i les seves amigues i fins i tot una de les Illes Balears, que va comprar en una vista a Mallorca, per, és clar, intentar veure el seu ídol.

La jove va decidir dos anys després de la final que li va enamorar -en la qual Nadal va aconseguir el primer dels seus dos títols de Wimbledon- estudiar espanyol "per poder comunicar-me amb ell quan anés a Shanghai".

Una beca del Govern li va permetre estudiar espanyol. Ara, Liu, que lidera un club de fans de Nadal -"Lafa Nadaer" per als xinesos- ha ensenyat a les seves amigues a dir "Vamos, Rafa", el càntic gairebé oficial d'ànim al tenista mallorquí.

"A més, tracta molt bé els seus admiradors, no rebutja les nostres peticions d'autògrafs i es fa fotos amb nosaltres", explica Liu , que no està preocupada per les darreres temporades de Nadal, en les quals els grans títols han estat menys que en altres anys de glòria.