Esports 17/01/2013

Anglaterra i el fitxatge que va ser durant unes hores

àlex Gozalbo
2 min
A Anglaterra somiaven veure Pep Guardiola entrenant un dels seus clubs.

LONDRES.Anglaterra es va despertar ahir amb la il·lusió de veure l'entrenador Pep Guardiola en una banqueta de la Premier League. A Londres els més matiners van anar a la feina llegint al metro les paraules de l'exentrenador del Barça, que assegurava en una entrevista feta a la Football Association (FA) -l'associació de futbol d'Anglaterra- que li agradaria poder entrenar algun dia un equip anglès. Res de nou, però ara en boca de Guardiola.

"Com a jugador no vaig poder complir el meu somni [de jugar a Anglaterra]. Espero anar-hi com a entrenador", deia Pep Guardiola. Tot i que el tècnic, que està millorant el seu anglès a Nova York des que va deixar el Barça, no es posava cap data, els mitjans de comunicació anglesos van donar per feta la seva arribada a la Premier l'estiu que ve. El Manchester City, el Chelsea i el Manchester United eren les tres opcions favorites dels tabloides anglesos d'ahir. El grau de rigor de cada mitjà quedava reflectit en el grau de certesa que donaven a la notícia.

"El futbol anglès sempre és fascinant; l'ambient, el públic, l'afició...", deia el tècnic de Santpedor. Tant és així que Jason Kidd, base dels New York Knicks (NBA) -que ahir a la nit va assistir al partit del Chelsea-, fins i tot va fer alguna broma amb el nou destí de l'entrenador. El jugador, molt fan del futbol que el Barça va practicar amb el tècnic català a la banqueta, insistia a preguntar la veracitat de la notícia.

Més tard, les paraules que havia dit Pep Guardiola tan sols unes hores abans semblava que no havien existit mai. El Bayern de Munic va anunciar que fitxava Guardiola just quan els ciutadans londinencs, que s'acumulaven a les portes del metro per recollir les edicions vespertines de la premsa, estaven corpresos per la notícia de l'accident mortal d'un helicòpter.

La notícia del fitxatge de Pep Guardiola pel club alemany es va fer oficial a les cinc de la tarda, quan les edicions vespertines dels diaris anglesos ja s'havien tancat. Però els mitjans digitals sí que van fer-se ressò de la notícia i el diari sensacionalista The Sun titulava amb un explícit "Auf wiedersehen , Pep" [Adéu, Pep].

El fred i un col·lapse circulatori com feia anys que no es veia van acabar per esborrar de la ment dels londinencs un fitxatge que mai no va existir.

stats