RUGBI - SIS NACIONS
Esports 24/02/2013

Anglaterra derrota França i acaricia el títol

Ferran Vital

BarcelonaFrança va signar ahir el seu pitjor començament de la història al Torneig de les Sis Nacions: va encaixar la seva tercera derrota consecutiva i va deixar molt tocat el crèdit del seu tècnic, Philippe Saint-André, i de bona part dels jugadors gals. La derrota a Londres contra Anglaterra (23-13) deixa enfonsat l'actual subcampió del món a l'últim lloc de la classificació. L'altra cara de la moneda va ser la selecció anglesa, que suma la seva tercera victòria consecutiva d'aquest campionat i ja té el títol a tocar, ja que depèn de si mateixa per emportar-se aquesta edició del torneig.

Però el partit no va ser un passeig dels homes del XV de la Rosa, especialment al primer temps. Els gals van sortir amb un plantejament tàctic més ofensiu que no pas el seu rival, que va funcionar al llarg de tota la primera part del partit i va permetre als homes de Saint-André marxar al descans amb un marcador favorable de 9 a 10, gràcies a un gran assaig de Fofana.

Però al segon temps Anglaterra va prendre el control del partit gràcies a la potència dels seus davanters i va desgastar la defensa visitant fins a anotar un assaig mitjançant Manu Tuilagi i transformant xuts de càstig mitjançant Farrell i Flood, per deixar el marcador en un clar 23 a 13 final.

En l'altre partit de la jornada Gal·les va mostrar la seva superioritat davant una Itàlia voluntariosa que va contenir les envestides de l'actual campió europeu durant tota la primera part, però que no va poder frenar el vendaval ofensiu dels gal·lesos al segon temps, que van acabar emportant-se el partit per un clar 9 a 26.

La jornada es tanca avui amb el partit que enfrontarà les seleccions d'Irlanda i Escòcia a Dublín (15 hores, Canal+ Deportes).