OPINIÓ
Esports 07/02/2013

Aneu amb compte amb els petits

Roger Grimau
2 min
Joan Carles Navarro, el capità del Barça Regal, va viatjar ahir a Vitòria amb els seus companys.

El partit que obrirà la competició és el més atractiu per al gran públic. Tot un clàssic que en temporades anteriors es donava a la final. Enguany enviarà cap a casa un dels dos grans. El Reial Madrid hi arriba en un estat de forma formidable. És el líder indiscutible i guanya els partits com si conduís una piconadora. Hi ha un moment que costa aguantar el seu ritme. El Barça Regal, en canvi, acudeix a la cita de menys a més. Un inici dubitatiu. Bastants canvis a la plantilla i els problemes físics de Navarro han provocat més derrotes de les esperades a la Lliga Endesa. Tot i això, l'equip blaugrana es presenta a Vitòria havent guanyat els últims sis partits que ha disputat i en una dinàmica positiva.

El que pot semblar l'enfrontament de quarts de final més desigual és el Caja Laboral - CAI Saragossa. Els vitorians juguen a casa i, des de l'arribada de Tabak, han revifat. Però compte amb els aragonesos, que han fet un inici de temporada bo i poden plantar-los cara.

Fins aquí, una part del quadre. No és habitual trobar al mateix costat el Madrid, el Barça Regal i el Caja Laboral. Així que a ulls de molta gent el campió sortirà d'aquí. Però a l'altre costat del quadre hi ha quatre equips amb una ambició i il·lusió enormes que poden plantar cara a qualsevol dels grans a la final. Una victòria separa a la classificació els rivals de cada enfrontament. Màxima igualtat.

El València Basket - Asefa Estudiantes té un pronòstic totalment incert. Potser els taronja són un pèl més complets però els de Txus Vidorreta tenen dos dels jugadors més valorats de la Lliga: Germán Gabriel i Carl English.

Per acabar, l'Herbalife Gran Canaria - Uxue Bilbao Basket. Nosaltres vam perdre a les Canàries el primer partit de la Lliga Endesa i vam guanyar a Miribilla. Els canaris estan fent una temporada enorme (són tercers a la classificació): no només guanyen els seus partits a l'illa, on històricament és molt difícil que perdin, sinó que també són consistents fora de casa. Ens trobarem un rival que juga molt bé a bàsquet i que sobretot és un equip, per sobre d'individualitats. Això el fa encara més perillós.

Nosaltres vam començar molt bé la temporada aconseguint un seguit de victòries consecutives i després vam patir l'habitual davallada que qualsevol equip passa al llarg dels 10 mesos de competició. Ara disputarem la Copa del Rei en un bon estat de forma.

Al darrere tindrem la marea negra. Una afició fidel i entusiasta que donarà molt color al Buesa Arena. Un desplaçament curt que omplirà de negre les graderies! Així que, si em permeteu... Aúpa UBB! Aurrera !

stats