NATACIÓ SINCRONITZADA
Esports 27/01/2013

Andrea Fuentes diu prou i decideix retirar-se

Martí Molina
2 min
Andrea Fuentes, aquest estiu, ensenyant les quatre medalles olímpiques.

BARCELONAAndrea Fuentes ha decidit retirar-se de la competició. A punt de fer 30 anys, i amb tres plates olímpiques i un bronze a la butxaca, abandona l'equip espanyol de natació sincronitzada. Una decisió que ha meditat els últims mesos i que comunicarà oficialment dimecres en una conferència de premsa al CAR de Sant Cugat, que també servirà per aclarir-ne els motius.

L'adéu de Fuentes s'havia especulat els últims dies i ahir es va confirmar. "És una suma de molts factors: les lesions dels últims mesos i la falta d'encaix en el nou equip tècnic", aclaria una font pròxima a l'esportista. La nedadora no va voler atendre els mitjans de comunicació i es va limitar a parlar a través del seu compte de Twitter. "Estic plenament recuperada de les lesions que afecten qualsevol esportista d'elit", va dir primer. "Aclariré d'aquí poc i davant els mitjans el meu estat actual i el meu futur", va confirmar després. Dimecres a les 11 del matí explicarà per què ha plegat abans del Mundial de natació de Barcelona, l'última possibilitat de sumar una medalla a casa.

La decisió de la Federació Espanyola de Natació (RFEN) de destituir Anna Tarrés del seu càrrec de seleccionadora va ser un cop molt dur per a Andrea Fuentes i el primer pas en aquest divorci. Fuentes es quedava sense l'entrenadora de sempre, que l'havia dut a convertir-la en la nedadora catalana i espanyola amb més medalles olímpiques de la història: quatre. A més, ha obtingut 13 medalles en Campionats del Món (un or, sis plates i sis bronzes) i 11 en campionats d'Europa (cinc ors i sis plates).

Ana Montero, Esther Jaumà i Gemma Mengual, les noves encarregades de dirigir l'equip, van decidir escurçar un mes el període de vacances que havien pactat amb l'anterior seleccionadora. Amb la seva arribada també es van canviar els mètodes d'entrenament, i es va decidir apartar Andrea Fuentes dels exercicis de duo (tècnic i lliure) i que només participés en una de les modalitats de solo (l'altra la faria Ona Carbonell), al·legant lesions musculars.

Andrea Fuentes va començar a practicar natació sincronitzada el 1992, amb nou anys. El 1999 entra al CAR de Sant Cugat i un any després debuta amb la selecció espanyola absoluta al Campionat del Món de Fukuoka. Amb el comiat de Gemma Mengual, Fuentes passa a ser la capitana d'un equip que ara ha decidit abandonar.

stats