Futbol - Primera Iberdrola
Misc 04/12/2019

El mètode Oshoala amb Crnogorcevic

El Barça fitxa una davantera reconvertida en lateral dret pensant en créixer a la Champions

i
Natalia Arroyo
3 min
Ana Crnogorcevic

BarcelonaUna lateral amb gol. Això és el que s’assegura el Barça amb el fitxatge d’Ana-Maria Crnogorcevic, que arriba lliure procedent del Portland Thorns de la NWSL dels Estats Units com a reforç d’hivern fins a final de temporada amb opció a una més. La polivalent jugadora té 29 anys, és nascuda a Suïssa (tot i que és d’origen croat) i ocuparà principalment el carril dret defensiu, tot i que puntualment també podria jugar en qualsevol de les tres posicions d’atac.

De fet, a la Frauen Bundesliga va començar a destacar com a davantera. Els seus gols amb l'Hamburguer SV, el seu primer club a l’elit, van cridar l’atenció de l'1.FFC Frankfurt, l’equip dominador d’Alemanya aleshores, que la va fitxar per rejovenir el seu atac després del final de cicle de Birgit Prinz i Conny Pohlers, històriques golejadores de l’entitat.

A Frankfurt va estar-hi vuit temporades i va coincidir amb futbolistes del nivell de Kerstin Garefrekes, Melanie Behringer, Nadine Angerer i una jove Dszénifer Marozsán. Va ser allà quan va començar la seva transformació en jugadora de banda. Primer va passar a fer d’extrem i més tard de lateral, que és on ara la potenciarà el Barça per donar relleu a Marta Torrejón i no precipitar el creixement de Candela Andújar. El seu fitxatge és un salt de qualitat per a la plantilla i una aposta que ha d’ajudar el club a intentar repetir la gesta de la temporada passada a Europa. “Estic molt contenta de tornar a jugar la Champions. Vaig veure com el Barça arribava a la final de la temporada passada i va ser una gran fita, que espero tornar a aconseguir", va declarar ahir a en declaracions al club. Crnogorcevic ja sap què és ser campiona d'Europa, títol que va aconseguir el 2015 com a jugadora del Frankfurt.

Ana Crnogorčević, acompanyada de Maria Teixidor i de Markel Zubizarreta

De Crnogorcevic agrada l’experiència internacional que té. És una fixa amb Suïssa, on va a ritme d’un gol cada dos partits (57 gols en 117 participacions), i ha tingut experiència fora d’Europa. Fa dos cursos que juga a la lliga nord-americana amb el Portland Thorns. Ha disputat més de 30 partits, amb un balanç de sis gols i més de 2.500 minuts a les cames. Enguany, però, havia tingut menys protagonisme que en la temporada de debut i la franquícia havia decidit no renovar-la. Arriba a Barcelona amb molta ambició i ganes de sumar energia al que considera que és “el projecte més professional” on ha jugat. S’incorporarà als entrenaments el pròxim dia 10, tot i que no podrà jugar fins que s’obri el mercat d’hivern, al gener.

Apostes d'hivern

L’arribada de Crnogorcevic copia el patró que va funcionar la temporada passada amb la incorporació al mes de gener d’Asisat Oshoala. El fitxatge de la nigeriana també va arribar a meitat de temporada per compensar la falta de gol que tenia l’equip, que no trobava continuïtat amb Toni Duggan. El rendiment d’Oshoala, que quan va arribar era una incògnita perquè venia de la lliga xinesa i sense ritme de competició, va convèncer de seguida el cos tècnic, les companyes i la secretaria tècnica, i li va valer la renovació l’estiu passat.

En canvi, va tenir menys efectivitat un altre cas, el de Perle Morroni. La lateral esquerrana va arribar per reforçar la defensa del Barça a la segona volta de la temporada 2017/18. Morroni havia de compensar la baixa de Leila Ouahabi, lesionada de gravetat al desembre. De passada, l’equip provava una de les joves promeses de França, que amb 20 anys no trobava minuts al París Saint-Germain per la competència de la internacional francesa Laure Boulleau i la canadenca Ashley Lawrence. L’experiment no va funcionar gens i Morroni va passar desapercebuda per la Lliga Iberdrola.

Nou format de la Champions

La UEFA va anunciar ahir que la Lliga de Campions femenina canviarà el seu format a partir de la temporada 2021/22, amb la inclusió d’una nova fase de grups de 16 equips després de les dues primeres rondes classificatòries. L’actual eliminatòria de setzens de final serà substituïda per aquesta fase de grups, en la qual 16 equips estaran dividits en quatre grups. Els dos millors de cada grup accediran a quarts de final. Aquesta fase es disputarà ja a doble partit, igual que les semifinals. “En principi –va puntualitzar la UEFA– el defensor del títol i els campions de les tres millors lligues del continent accediran directament a la fase de grups”. L’altra via d’entrada a la fase de grups és a través de les dues rondes prèvies.

stats