LLIGA DE CAMPIONS
Esports 08/11/2012

El dia que Els Amics de les Arts van cantar al Celtic Park

Toni Padilla
3 min

GLASGOW (ENVIAT ESPECIAL)En una sala d'un edifici per als estudiants de la Universitat de Glasgow Els Amics de les Arts feien l'últim assaig abans de fer un concert especial programat dins d'un cicle d'actes organitzat per la Ramon Llull i la Fundació del Barça. La idea era explicar com és i què és Catalunya als estudiants locals durant un dia, amb el Barça com a excusa i gran portaveu. I Els Amics de les Arts hi posaven la part musical, satisfets de tocar per primer cop en terres britàniques. I just una hora abans del sorteig una noia de la Ramon Llull es va acostar als músics amb un sobre. A dins, entrades per a tots els membres del grup per veure en directe el Celtic-Barça.

El vicepresident Carles Vilarrubí defineix el Barça com el millor ambaixador possible per a Catalunya. Pel pes mediàtic, per la fama i pels lligams que té amb el país. I ahir, per primer cop, aquest pes es va traduir en una jornada de promoció de la realitat catalana amb el suport de l'Institut Ramon Llull. El mateix Vilarrubí va inaugurar la jornada amb la conferència titulada Barça, sport, culture and education al Randolph Hall de la universitat local. Una sala amb vitralls amb la figura de Walter Scott, Newton i Aristòtil, entre d'altres. Uns 50 alumnes, alguns locals i d'altres catalans, van escoltar com Vilarrubí centrava el seu discurs més en els lligams del Barça i el país que no pas en el futur en clau política de Catalunya. Després de treure pit amb els valors de La Masia, Vilarrubí va recordar al temple de l'educació que transmeten valors educatius, que "a La Masia s'intenta educar i cuidar els valors". Però la política, en la terra que programa un referèndum, només va sortir a l'hora de parlar amb la premsa. "Ara és el moment de la gent i dels polítics, no que els clubs prenguin posició. Només cal ser al costat del país, sense obviar que el nostre ADN és seguir el país i la direcció que decideixi la seva gent", va dir el vicepresident, que va deixar clar que la idea seria poder repetir aquest acte, amb el suport de l'Institut Ramon Llull, en altres ciutats on jugui l'equip.

Els diferents actes van ser un èxit, de fet, que van deixar satisfets la Universitat de Glasgow i els estudiants locals, com el James, de 21 anys i estudiant d'història, que afirmava amb satisfacció que "és increïble com treballa alguns aspectes el Barça". La Carla, una noia pigada que va voler fotografiar-se amb Vilarrubí, insistia: "Ja fa anys que m'agrada el Barça. I Catalunya". Venia ensenyada i va deixar-se caure al concert d'Els Amics de les Arts, que va arribar després d'una xerrada de Matthew Tree i abans d'una taula rodona amb penyistes que deien la seva sobre les raons que els han portat a estimar el club.

Ara bé, pocs dels que van fer d'aquestes jornades un èxit van acabar tan satisfets com Els Amics de les Arts, que van arribar a Glasgow pensant que veurien el partit en un pub i es van trobar intentant no cantar gaire a la graderia per cuidar la veu. "Primer vèiem com cançons nostres sonen a l'estadi i ara el Barça ens convida al Celtic Park. Som gent afortunada", deia Ferran Piqué. Eduard Costa, per la seva banda, admetia: "Nosaltres ens sentim com nens petits. Presentar la nostra música, viatjar i veure el Barça. Juguem una lliga diferent. El Barça ens ha obert aquesta porta". Una porta que també aprofita la Generalitat, que ahir tenia els seus delegats al Regne Unit als actes i al camp per fer contactes. Per ajudar el país de la mà del seu millor ambaixador: un equip de futbol.

stats