LA POLÈMICA
Esports 21/12/2011

Alves buida el pap contra el Madrid i Mourinho

Dani Alves, content amb el Mundial de Clubs sota el braç, no s'ha mossegat la llengua sobre la reacció del Madrid i de Mourinho a les seves victòries. Diu que els falta humilitat i els sobra enveja.

Albert Solé
3 min
Alves buida el pap contra  el Madrid i Mourinho

BARCELONA.Tothom sap que Dani Alves és dels jugadors del vestidor del Barça que parlen més clar. Poques vegades fa servir els tòpics dels futbolistes per escapar-se de les preguntes complicades dels periodistes. Però una cosa és això i l'altra és l'estripada que va fer ahir, quasi sense voler-ho, contra el Madrid i contra Mourinho, a qui va qualificar de poc humil i de tenir-los enveja.

Feia molt temps que un acte solidari d'un jugador del Barça no es convertia en el tema de conversa del dia -un tema que segur que portarà cua uns dies més-, des d'aquelles explosives declaracions de Samuel Eto'o el 2007 a Vilafranca del Penedès -aquell dia es presentava un llibre solidari sobre el Camerun-. La diferència, esclar, és que Alves ha disparat cap a Madrid, i Eto'o cap a casa: Rijkaard i Ronaldinho. Dani Alves estava presentant una polsera solidaria de l'ONG Global Humanitaria, i quan els periodistes li van preguntar sobre les declaracions de Mourinho qualificant de "partidets" les semifinals i la final del Mundial de Clubs, el brasiler va deixar anar el primer dard, però sense alçar del to de veu: "Sembla que Mourinho només valora el que guanya ell". I va afegir: "Per guanyar aquests dos partidets has d'haver guanyat la Champions abans". I a partir d'aquí, les va anar deixant anar l'una darrere l'altra però sense alterar-se.

"Li piqui a qui li piqui"

"Som els millors del món, els números hi són, li piqui a qui li piqui", deia ahir el lateral brasiler en una clara al·lusió al tècnic portuguès i al Madrid en general. "A nosaltres no ens molesta el que fa el Madrid, perquè no ens sentim inferiors a ells, i si no et sents inferior al que critica no et molesta". Però tot seguit va afegir el que sí que li molesta dels blancs, les excuses: "Molesta que contínuament s'estigui desprestigiant el que fem. Sempre hi ha un però, un por qué , és l'únic que no entenc. Però com que entenc que aquesta guerra està perduda, és a dins del camp on intentem quedar bé".

En la persona en qui Alves va focalitzar la majoria de retrets va ser José Mourinho: "Jo sempre dic que ell és una persona que fa el seu paper i sempre tracta d'infravalorar el que aconsegueixen els altres. L'enveja és molt dolenta". Quan Dani Alves pronunciava aquesta frase segur que no recordava que fa un any Mourinho va fer una declaració que li dóna la raó completament. Dilluns el portuguès deia que considera més important guanyar la Champions, però que felicitava "el Barça per guanyar aquests dos partidets". Doncs tot just fa un any no parlava de la mateixa manera del títol que acaba de guanyar l'equip de Guardiola. En una entrevista al diari portuguès Record posterior a l'humiliant 5-0, a Mou li preguntaven els seus compatriotes si el Barça era el millor equip del món, i Mou responia: "No, el millor equip és l'Inter, que, després de guanyar la Lliga de Campions, acaba de guanyar la Copa Mundial de Clubs".

I Valdés se suma a la crítica

Les declaracions d'Alves van ser al migdia. A la tarda Pinto treia importància i transcendència a les paraules del brasiler i del tècnic portuguès, i demanava "respecte per a totes les opinions". Però a la nit apareixia Víctor Valdés, que després de recollir el premi al millor esportista català de l'any 2011 es va sumar a les crítiques d'Alves: "No vull entrar a valorar les paraules de personatges així, perquè no val la pena", i afegia: "El Mundial de Clubs es mereix més respecte".

stats