LLIGA
Esports 18/09/2011

Alves i Abidal, 100 partits amunt i avall

Quan Éric Abidal i Dani Alves van arribar al Barça eren laterals. Ahir el francès i el brasiler van arribar als 100 partits de Lliga amb el Barça, prou temps per canviar la percepció que es té del seu joc.

Toni Padilla
2 min
El francès Éric Abidal lluitant una pilota per alt amb el jugador català format a la Masia Damià Abella, titular ahir amb l'Osasuna.

Barcelona.El Barça canvia la vida dels jugadors que arriben a defensar els seus colors. Alguns fallen i acaben estigmatitzats. Altres veuen com esdevenen icones mediàtiques. A tots els canvia la manera de ser vistos pels altres. No és el mateix guanyar una UEFA amb el Sevilla o una Lliga francesa amb el Lió que alçar copes amb el Barça. Ho saben prou bé Dani Alves i Éric Abidal, dos homes que van aterrar al Camp Nou i que ahir van arribar als 100 partits de Lliga disputats.

Tots dos van ser presentats com a laterals. Alves, amb el Sevilla, havia guanyat títols per la dreta. Abidal, amb el Lió, s'havia fet un nom com a lateral esquerre i va arribar a ser subcampió del món amb França. Però últimament Abidal ha jugat més de central que no pas per la banda. Per commemorar els seus cent duels en Lliga amb el Barça ahir sí que va jugar a la seva posició natural, però entre les lesions dels centrals i l'encaparrament de Guardiola en veure en Abidal un bon central, el francès ha jugat molts cops a l'eix de la defensa i ha donat la raó al tècnic de Santpedor. La seva sortida de pilota, sang freda i velocitat li han permès anar creixent com a central. Quan juga a la banda assegura velocitat, pujant amunt i avall per ajudar en defensa i fins i tot marcar algun gol, com aquell a Bilbao. A la Copa, això sí.

Ahir, el centenar de partits d'Abidal i Alves era en Lliga. Alves, el més precoç de tots dos, tan sols ha necessitat tres temporades completes i dos partits d'aquesta per arribar a la xifra. Abidal, en canvi, ha necessitat quatre temporades i aquests dos partits. El francès, però, va tenir una malaltia la temporada passada i va perdre's uns quants partits.

Però ahir Dani Alves no va jugar de lateral dret. Convertit en el lateral més ofensiu del futbol mundial, amb gol -10 en Lliga, un cada 10 partits- i arribada, es va situar d'extrem dret durant els 90 minuts. El brasiler ha jugat un total de 162 partits oficials amb la samarreta del Barça -100 de Lliga, 16 de Copa, 36 de Champions, 2 del Mundial de Clubs, 6 de la Supercopa d'Espanya i 2 de la Supercopa d'Europa-, mentre que Abidal n'ha disputat 155 -100 de Lliga, 15 de Copa del Rei, 32 de Champions, 2 del Mundial de Clubs, 4 de la Supercopa d'Espanya i 2 de la Supercopa d'Europa-. Tots dos en aquest pe río de han guanyat tots aquests títols almenys un cop. I els que vindran.

stats