MUNDIAL DE FÓRMULA 1 - GP DE MALÀISIA
Esports 24/03/2013

Alonso celebra al seu circuit talismà la seva cursa 200

Vettel torna a ser el més ràpid i es fa amb la segona 'pole' de l'any

Nuria García
2 min

BarcelonaFernando Alonso té moltes esperances posades en aquest Gran Premi de Malàisia, el número 200 de la seva carrera. El circuit de Sepang va ser l'escenari, ara fa tot just deu anys, de la primera pole position de l'asturià i del seu primer podi. A més, el traçat malai és l'únic que l'ha vist pujar al capdamunt del podi en tres ocasions vestit amb tres colors diferents: el blau de Renault el 2005, el gris de McLaren la temporada 2007 i el vermell de Ferrari l'any passat. Aquest és, d'alguna manera, el seu circuit talismà i, després d'haver aconseguit ahir el tercer millor temps als entrenaments oficials, espera poder celebrar el seu segon centenar de curses amb una victòria que el situï líder del Mundial.

"Mai havia pensat que arribaria a la Fórmula 1 i encara menys que compliria 200 Grans Premis. Aviat espero poder superar Schumacher, el pilot amb més punts en la història de la F-1. En victòries i podis estic entre els primers i quan em retiri quedaran uns números increïbles que mai hauria pensat que aconseguiria", va assegurar Alonso, que confia a firmar una bona actuació. "La lluita pel triomf és a l'abast de la mà", comenta l'asturià, que no arrencava una cursa des d'una de les tres primeres posicions de la graella des del GP d'Alemanya del 2012, ara fa vuit mesos.

'Pole' per a Sebastian Vettel

L'alemany Sebastian Vettel va tornar a demostrar que els Red Bull són els més ràpids a una volta i a Sepang va sumar la segona pole position de la temporada. Vettel va aconseguir la millor volta sota la pluja, ja que va començar a ploure quan s'havia superat l'equador dels entrenaments. Segon arrencarà aquest matí Felipe Massa, que per quarta cursa consecutiva va superar el seu company a l'escuderia Ferrari en la jornada d'entrenaments oficials.

El guanyador de la primera cursa de la temporada, Kimi Räikkönen, va acabar setè, però va ser sancionat pels comissaris amb la pèrdua de tres posicions a la graella per haver obstaculitzat Rosberg.

stats