Publicitat
Publicitat

FUTBOL

Almunia veu "inacceptable" l'acusació de conflicte d'interessos sobre el futbol

En un comunicat, la Defensora del Poble europeu ha exigit a Almunia que "deixi d'endarrerir la decisió" de posar en marxa una investigació formal sobre el cas

El comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, considera "inacceptable" l'acusació de la Defensora del Poble europeu sobre el seu possible "conflicte d'interessos" pel retard de l'obertura de la investigació formal a diversos clubs espanyols de futbol, segons ha dit aquest dimarts el seu portaveu.

"El comissari Almunia considera inacceptable tota al·legació de conflicte d'interessos sobre el cas", ha declarat Antoine Colombani, portaveu del també vicepresident de l'Executiu comunitari, quan ha estat preguntat en roda de premsa sobre les declaracions de la Defensora del Poble europeu, Emily O'Reilly.

En un comunicat, O'Reilly ha exigit a Almunia que "deixi d'endarrerir la decisió" de posar en marxa una investigació formal sobre el cas, ja que segons la seva opinió "pot semblar per al gran públic un conflicte d'interessos donats els forts vincles del comissari amb un dels clubs de futbol en qüestió".

El portaveu ha admès que Brussel·les havia comunicat a la Defensora del Poble "les pròximes decisions que es prendran sobre els casos", i ha precisat que "no és correcte tot el que deien certs articles i declaracions que anticipaven aquestes decisions".

Ha afegit que el retard en l'obertura de la investigació formal es deu a "l'alt nombre de queixes" que rep la direcció general de Competència de la CE –"fins a 300 l'any", segons Colombani– , a les quals també se sumen les notificacions d'ajudes públiques dels Estats membres, casos de caràcter "prioritari" per a la Comissió.

Els equips que seran investigats per diferents motius són el Reial Madrid, el Barça, l'Athletic Club, l'Osasuna, el València, l'Hèrcules i l'Elx, segons ha confirmat aquest dilluns a Brussel·les el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF