1a Divisió
Esports 19/08/2013

Almeria - Vila-real: duel entre dos equips que tornen a Primera (22 h)

Un partit especial, sobretot per als groguets, que intentaran fer un bon paper d'entrada i demostrar que el descens de categoria ara fa dues temporades ja és aigua passada

Ara / Efe
2 min

Vila-realL'Almeria rep aquest dilluns el Vila-real en un partit entre dos dels equips que tornen aquesta temporada a la Primera Divisió (22 h, GolT i C+ Liga). Un partit especial, sobretot per als groguets, que intentaran fer un bon paper d'entrada i demostrar que el descens de categoria ara fa dues temporades ja és aigua passada, i que l'objectiu del club torna a ser mirar més cap endavant que no pas enrere a la Lliga.

El Vila-real torna a Primera amb un bloc molt diferent del que va baixar fa poc més d'un any, ja que després d'aquell descens traumàtic, el club va decidir campió l'equip per tornar a Primera i ara també ha fet canvis per tornar a consolidar-se en aquesta categoria. La demostració d'aquest canvi queda clara en comprovar que només cinc dels vint jugadors que van baixar, Bruno Soriano, Cani, Mario, Hernán Pérez i Musacchio es mantenen al club.

El Vila-real ha conformat un equip jove, amb una banqueta suficient i amb un bloc que a la pretemporada ha demostrat confiança en les seves possibilitats de la mà del tècnic de l'ascens, Marcelino García Toral.

Amb una plantilla de vint jugadors, per al debut de lliga han quedat fora els lesionats Javier Farinós i Bojan Jokic, igual que el nouvingut Gabriel Paulista i, per decisió tècnica, Moi Gómez.

Si Musacchio està en condicions de jugar, formarà parella al centre de la defensa amb el jove Pablo Íñiguez, mentre que Gio dos Santos i Uche estan cridats a ser els homes més ofensius de l'equip.

L'Almeria afronta el retorn a Primera amb una plantilla marcada per tenir el pressupost més reduït de la categoria, encara que ho fa amb jugadors amb ganes de sumar prestigi, disposats a trencar pronòstics i a confirmar l'ascens aconseguit davant el Girona.

No hi ha baixes, excepte la coneguda de la 'reubicació' del davanter de Burkina Faso Jonathan Zongo, que de moment pertanyerà al filial, així com la del central argentí Marco Torsiglieri, que, amb molèsties durant la setmana fruit d'una contusió al genoll dret, ha treballat al marge i no ha rebut l'alta mèdica.

L'Almeria es presenta després d'una pretemporada en què ha mostrat falta de gol, una mancança important per a un equip que sí que sembla tenir clar el seu onze titular, si bé les sessions d'entrenament no han deixat entreveure les solucions que proposa un tècnic que debuta a Primera amb el cartell de la inexperiència, com és Francisco Javier Rodríguez, que està disposat a implantar la seguretat que ha transmès amb el filial.

Així, fins a vuit dels últims titulars del recent ascens podrien repetir demà en l'equip de sortida davant el Vila-real, tot i que existeixen dubtes, sobretot al centre del camp.

El que sí que té clar l'Almeria és que per iniciar el camí d'aconseguir l'objectiu és obligatori conquerir el triomf en un estadi on la formació andalusa pretén basar la seva permanència.

stats