RETORN A BARCELONA
Esports 08/08/2011

Alexis, soci de Messi des del primer dia

3 min
Nous colors Alexis Sánchez treballarà avui per primer cop a les ordres de Pep Guardiola defensant els colors del seu nou club, el Barça.

Isaac LluchMarcelo Bielsa va veure un dia una pancarta que encara avui li posa la pell de gallina: " Vine por ti, hazlo por mí ". L'actual tècnic de l'Athletic Club i exseleccionador de Xile recorre a aquest lema per recordar als jugadors que els toca fer al camp el que el públic no pot i li agradaria fer. El compromís per davant de tot.

"Deixa anar la pilota. Cal anar i venir, anar i venir. Cal tenir més actitud, carai", va cridar més d'un cop Bielsa a Alexis Sánchez en els entrenaments del combinat xilè. "Mira la jugada, mira sempre la jugada. No estàs fent atletisme, estàs jugant a futbol", consignava l'entrenador al crac de Tocopilla i a la resta de jugadors. "El futbol és moviment, noi, no hi ha cap motiu perquè estiguis aturat al camp", insistia l'avui gran avalador d'Alexis Sánchez i bon col·lega de professió de Pep Guardiola. Avui Alexis Sánchez s'entrenarà per primer cop a les ordres del tècnic de Santpedor, a les instal·lacions de la ciutat esportiva.

Una opinió molt valorada

A Can Barça han tingut molt en compte que l'exdavanter de l'Udinese hagi passat per les mans del Loco Bielsa, perquè és un segell de garantia que el Niño Maravilla s'adaptarà aviat al joc del Barça. "Només cal veure com salten a la pressió els equips de Bielsa. Són equips on tothom ataca i tothom defensa. Segur que a Alexis no li costarà encaixar en la nostra filosofia, perquè al capdavall li demanarem una cosa que ja ha fet anteriorment", reflexiona, en conversa amb l'ARA, l'ajudant tècnic de Guardiola, Juan Carlos Unzué.

Un perfil de jugador molt concret

No és cap secret que la política de fitxatges del Barça ha prioritzat més que mai la recerca de jugadors que entenguin els moviments tàctics de l'equip des del primer dia. Per això s'insisteix tant en Cesc, que coneix l'ABC blaugrana des que era un nen, i per això s'ha apostat tan fort per Alexis.

A Guardiola li va servir molt l'experiència de Zlatan Ibrahimovic, l'immens talent que no va compensar l'estaticisme i la poca predisposició a adaptar-se al joc de l'equip i de Leo Messi. "Si Alexis Sánchez ha firmat amb nosaltres és perquè veiem que, sense perdre res del seu talent, es pot adaptar a la nostra filosofia", corrobora Unzué, que, tot i que matisa que a tots els nouvinguts se'ls ha de donar "temps" per aclimatar-se, intueix que sintonitzarà molt amb Messi des del primer moment.

Segur que l'habilitat en el regat d'Alexis obligarà els rivals a no concentrar-se tant en el crac argentí. "Vinc a aprendre dels millors", es va limitar a assenyalar amb humilitat el xilè el dia de la seva presentació. Els últims fitxatges del Barça estan tallats pel mateix patró de compromís: Javier Mascherano, tot un capità de l'Argentina, va rebaixar-se el sou per aterrar al Camp Nou. I la il·lusió amb què va plantar-s'hi David Villa va ser més pròpia d'un adolescent que d'un consagrat campió del món.

"Alexis també ha volgut venir sí o sí, i això ja de per si té valor", avalua Xavi, que encara recorda com va patir Espanya davant el Xile de Bielsa al Mundial de Sud-àfrica del 2010. "Alexis és un torpede, fort, ràpid, agressiu", elogia el terrassenc. "Sap jugar per dins i per fora. Podem aprofitar que sap associar-se amb passades interiors i també que ens pot aportar profunditat. Té velocitat i és més explosiu físicament que Villa i Pedro", resumeix Unzué. L'entrenador de porters destaca que tot i tenir encara 22 anys, el xilè ja té molta experiència internacional. I, sobretot, "compromís", afirma coincidint amb Bielsa.

Tot i que el jugador encara no s'ha integrat en la dinàmica de la primera plantilla, Alexis ja està en una forma física excel·lent. El Niño Maravilla no ha deixat de treballar durant les seves vacances per poder estar llest ja des del primer moment.

Esprement les vacances

El davanter ha seguit un pla d'entrenament amb el preparador físic de la selecció xilena, Hernán Torres, amb sessions de peses, sèries d'abdominals, avaluació cardiovascular i relaxació muscular amb jacuzzi i sauna. "Alexis està en molt bona forma física, no tindrà una pretemporada forta al seu club, així que treballa amb nosaltres per mantenir-se en òptimes condicions abans de presentar-s'hi", exposa Torres. Compromís i ganes d'agradar ja des del primer dia. Des d'avui.

stats