EL MERCAT
Esports 13/07/2011

Alexis serà blaugrana sí o sí

Tot i que l'acord pel fitxatge d'Alexis entre el Barça i l'Udinese és total i no es trencarà en cap cas, ahir no es va fer oficial. Potser es farà avui. Quan arribi la confirmació, Bojan podrà marxar al Roma.

Albert Solé
2 min
Alexis serà blaugrana sí o sí

Barcelona.Tarda de tensió en totes les redaccions de diaris i mitjans de comunicació en general de Barcelona. La imminència del fitxatge d'Alexis Sànchez pel Barça, un fet admès per totes les parts, tenia a tothom pendent, i segurament el departament de premsa del mateix Barça també tenia ja el comunicat oficial escrit i a punt de prémer el botó d'enviar. Però no va ser així perquè, en realitat, no estava tan tancat com s'havia pregonat. El que és segur és que les mínimes diferències que van impedir ahir fer oficial el traspàs no faran pas que l'operació s'esguerri, i un cop se superin, l'anunci oficial no tardarà.

Durant molt de temps l'oferta del Barça per Alexis no es va moure de 26 milions fixos més 11 de variables perquè confiava que Jeffren entrés en l'operació. Però el jugador hispanoveneçolà es va negar sempre a ser moneda de canvi i el club no el va poder convèncer del contrari. Així, en l'última reunió entre la família Pozzo (propietària de l'Udinese) i la directiva blaugrana, dilluns a la nit a Barcelona, el Barça va pujar un pèl la seva oferta: 27 milions fixos i 13 en uns variables força assequibles, és a dir, 40 milions, a pagar en cinc terminis per no gastar de cop els 45 milions destinats a fitxatges del pressupost d'aquesta temporada.

Un prova més que el fitxatge ja està més que tancat i que només queda el formalisme del comunicat oficial és que ahir a l'hotel de la selecció xilena, que disputa la Copa Amèrica a l'Argentina -ha jugat aquesta matinada contra el Perú-, els companys d'equip d'Alexis van entrar a la seva habitació per felicitar-lo pel fitxatge amb el millor club del món, i fins i tot el seleccionador Claudio Borghi ja parla d'ell com a jugador del Barça: "És un orgull dirigir un noi que jugarà al Barça. És un orgull tenir-lo, conèixer-lo des de petit i veure el seu progrés: arrencar a Tocopilla fa quatre anys i ser avui al Barcelona no és fàcil. Serà una alegria per a molts veure'l en un gran equip".

I Bojan, a la 'nevera'

L'acord de traspàs que sí que està tancat des de fa dies és el de Bojan al Roma, però el Barça no el farà oficial fins que no pugui anunciar el fitxatge d'Alexis, una qüestió de formes, "deixeu entrar abans de sortir". Per això ahir a la tarda Bojan i el seu representant, Ramon Sostres, estaven a Barcelona amb el telèfon a la mà esperant la trucada del Barça per anunciar-los que ja poden pujar a l'avió camí de Roma i començar a entrenar sota les ordres de Luis Enrique. El traspàs del davanter de Linyola al club romà serà de 12 milions d'euros amb una opció de recompra el primer i el segon any. De fet, va ser el mateix Bojan qui va donar l'acord per tancat la setmana passada i que esperava l'anunci del Barça per agafar les maletes.

stats