BARÇA
Esports 16/11/2012

Alexis, un mes de baixa pel 'virus FIFA'

L'aturada de seleccions ha provocat una altra baixa al Barça: Alexis ha tornat de Xile amb un esquinç al turmell. Per contra, Puyol va exercitar-se amb normalitat i podria anar convocat amb el Saragossa.

Nuria García
2 min
Alexis, un mes de baixa pel 'virus FIFA'

BARCELONA.Els jugadors internacionals del Barça ja es van exercitar ahir amb els seus companys. Tots excepte Alves, que s'incorporarà avui als entrenaments, i Alexis, que després de l'aturada de seleccions ha arribat a Barcelona afectat pel famós i temut virus FIFA . El xilè ha tornat de la concentració amb la seva selecció amb un esquinç del lligament lateral extern del peu dret que es va fer durant el partit contra Sèrbia, una lesió que el tindrà allunyat dels terrenys de joc durant quatre setmanes. Dimecres el davanter es va retirar al minut 20 del Xile-Sèrbia després d'haver rebut una puntada de peu al turmell i ahir els metges del Barça van fer-li proves per determinar l'abast exacte de la lesió del davanter.

Així, Alexis es podria perdre nou partits amb el Barça: cinc de Lliga (Saragossa, Llevant, Athletic Club, Betis i Atlètic de Madrid), dos de Lliga de Campions (contra l'Spartak de Moscou i el Benfica) i dos de Copa del Rei (la tornada dels setzens de final contra l'Alabès al Camp Nou i, en cas de passar de ronda, l'anada dels vuitens de final).

A més d'Alves i Alexis, ahir tampoc es van entrenar amb els companys David Villa i Leo Messi, que després de jugar amb Espanya i l'Argentina, van treballar al gimnàs de la Ciutat Esportiva mentre la resta d'internacionals van fer treball de recuperació.

Si la lesió d'Alexis va ser la mala notícia del dia, la bona va ser veure el capità blaugrana Carles Puyol. El central es va entrenar al mateix ritme que els companys i al costat de la seva parella a l'eix de la defensa, Gerard Piqué. Puyol encara no ha rebut l'alta mèdica, però depenent de quines siguin les seves sensacions avui, Tito Vilanova podria incloure'l a la convocatòria per enfrontar-se al Saragossa demà.

Puyol es va lesionar el 2 d'octubre contra el Benfica després de caure malament i luxar-se el colze esquerre. Tot i que en un principi es va dir que estaria aproximadament vuit setmanes de baixa, Puyol ja s'ha acostumat a reduir els terminis de baixa i, si rep avui l'alta, haurà estat una mica més de sis setmanes sense disputar un partit.

Montoya, content amb els minuts

El lateral dret del planter del Barça Martín Montoya va assegurar ahir en roda de premsa que no esperava "jugar tants partits en aquest inici de temporada" i va comentar que està "molt content" amb la seva situació. Tot i això, Montoya va comentar que encara li falta molt per aprendre i va alabar el seu company al primer equip Dani Alves.

"Tot just acabo d'aterrar a Primera Divisió. He de treballar molt per ser el futur lateral del Barça i de la selecció", va reconèixer, i va afegir: "He d'aprendre molt. Em falta nivell defensiu, he d'aprendre a posicionar-me bé, però treballant agafaré els automatismes". Sobre Dani Alves va dir: "És el millor lateral dret del món. Espero seguir aprenent-ne molt. No em dóna consells. Només amb l'entrenament ja veig què fa i això ja em serveix", va apuntar.

stats