INFERMERIA
Esports 11/09/2011

Alexis estarà entre 6 i 8 setmanes de baixa

Albert Solé
2 min
Alexis Sánchez retirant-se en llitera d'Anoeta després del trencament muscular als isquiotibials de la cama dreta.

Barcelona.Alexis Sánchez no està tenint sort en aquest inici de temporada. El 22 d'agost va lesionar-se en l'escalfament del Gamper i va perdre's la final de la Supercopa d'Europa per una elongació del recte intern de la cuixa esquerra. Però ahir la lesió va ser molt més greu, i a l'altra cama: un trencament muscular als isquiotibials de la cama dreta. Alexis es va lesionar en una lluita a l'extrem esquerre amb Estrada a la mitja hora de partit, i en voler estirar la cama per arribar a la pilota va notar l'estrebada. El jugador xilè va ser substituït de seguida per David Villa.

La primera exploració que li van fer els metges del Barça d'urgència al mateix estadi d'Anoeta no va ser gens optimista, a l'espera de les proves que li facin aquest matí a Barcelona. La primera previsió és que Alexis Sánchez estarà entre 6 i 8 setmanes de baixa, i Guardiola ho lamentava: "El perdem per un temps important de la temporada, però jugaran altres per ell".

La teoria del virus FIFA

L'existència del virus FIFA per a alguns és un mite i per a altres una realitat. Sigui com sigui, el Barça acostuma a notar-lo, no en va cada cop que la Lliga s'atura pels partits de les seleccions perd entre 13 i 14 jugadors dispersats arreu del món. Des que Guardiola és l'entrenador del Barça, l'equip ha jugat 15 partits després d'una aturada de seleccions, i només ha sigut capaç de guanyar sis vegades. La resta han sigut vuit empats comptant el d'ahir i una derrota, fa tot just un any amb la visita de l'Hèrcules al Camp Nou (0-2). És a dir, després d'un partit internacional, el Barça, que guanya molt més que perd, només ha guanyat el 40% dels partits afectats pel famós virus FIFA. O, dit d'una altra manera, ha deixat escapar 19 punts en aquests partits dels 45 possibles. I la pitjor aturada és la primera, la de setembre: el 2008 van empatar amb el Racing a casa, el 2010 perden amb l'Hèrcules i l'empat d'ahir. Thiago Alcántara admetia que els jugadors noten quan vénen de seleccions, "però això no és cap excusa". Aquest és el lema de Guardiola, que en roda de premsa insistia en el que ja deia el dia abans respecte les aturades de seleccions: "No hi ha excuses ni mai les busquem".

stats