13/01/2013

Alexis Sánchez i el gol

2 min
Alexis Sánchez en acció contra el Còrdova. El xilè no va poder acabar aquesta jugada, ja que va relliscar.

Alexis Sánchez fa patir. Fins i tot en un partit en què marca dues vegades transmet angoixa. És evident que té un problema amb el gol. N'ha fet molt pocs (tres en tota la temporada) i és molt conscient que hauria d'ajudar l'equip tenint més punteria. El problema és que quan s'encaparra més a fer el gol més errors comet. Fa la sensació que davant del porter es col·lapsa i acaba prenent, gairebé sempre, una mala decisió. Quan encerta, rellisca o s'entrebanca o el porter fa l'aturada de la seva vida.

La qüestió és que quan la pilota acaba a qualsevol lloc menys dins de la porteria, la cara d'Alexis es crispa, els ulls se li'n van al cel o es tapa amb la samarreta per intentar desaparèixer o es queda de genolls sobre la gespa maleint-se per una nova rematada desviada. I mentre dins el cap d'Alexis la porteria contrària es fa petita, els seus companys perceben amb claredat la inseguretat que tant el perjudica i intenten ajudar-lo fent-li assistències que l'apropin al gol. I mentre al cervell d'Alexis els porters es converteixen en gegants, el públic del Camp Nou es desespera i transmet la seva impaciència amb aquell rum-rum inimitable que arriba amb nitidesa a la gespa.

De moment ni una reacció ni l'altra han servit per a res. Fins i tot a vegades sembla que Alexis no vulgui rebre més passades que li permetin encarar la porteria contrària per evitar més moments de tensió i dubte.

Potser la millor manera d'ajudar Alexis seria comportar-se amb normalitat. Potser seria bo no buscar-lo més del compte i fer-li l'assistència només quan sigui la millor opció i així no transmetre-li que tothom és conscient de la relació complicada que té amb el gol.

I per descomptat seria molt positiu que la gent que va al Camp Nou s'ho prengués amb una mica més de calma. L'equip està jugant de nassos, els resultats són difícilment millorables, ni les lesions ni les rotacions afecten el rendiment del conjunt, la plantilla supera les adversitats tancant files i Messi, Xavi i Iniesta continuen tirant del carro.

Tenint en compte tot això potser és el moment de ser una mica generosos amb un futbolista que és evident que no està rendint al nivell que hauria de fer-ho, potser és la situació ideal per ajudar-lo com s'està fent amb David Villa, potser toca guardar-se els improperis per a una altra ocasió, sobretot perquè si, gràcies a la tranquil·litat i un ambient confortable, a Alexis se li acut començar a fer gols amb regularitat, la temporada del Barça pot ser la repera.

stats