LLIGA DE CAMPIONS
Esports 15/02/2012

Alexis Sánchez deixa la seva firma a la Lliga de Campions

Ritme americà sota el fred alemany. Un xilè i un argentí van marcar i, a més, dues assistències van ser obra de Dani Alves i Lionel Messi. El nom propi del dia, però, va ser el d'Alexis Sánchez.

Toni Padilla
2 min
Alexis Sánchez celebrant el seu primer gol a la Lliga de Campions després d'una jugada que va començar ell mateix.

La temporada passada Alexis Sánchez va enlluernar amb l'Udinese i va aconseguir que l'equip friülès es classifiqués per a la prèvia de la Lliga de Campions, on l'Arsenal va eliminar l'equip de Francesco Guidolin. Poc s'esperava el xilè ara fa un any que ell sí que jugaria aquesta competició, però que ho faria amb la samarreta del Barça. Des de la seva arribada, Alexis Sánchez ha aconseguit que hi hagi consens al Camp Nou sobre el seu futbol i l'aposta feta per ell, però no va ser fins ahir que Alexis va aconseguir el seu primer gol en la principal competició continental. I ho va fer per partida doble en dos moments claus del partit.

Entre les diferents lesions de curta durada que ha tingut i les decisions de Guardiola, Alexis no havia jugat de titular ni un partit a Europa. Només havia gaudit de dues estonetes de joc en què no havia trobat el camí del gol. Ahir, però, Guardiola el va fer sortir d'entrada i l'ex-jugador de l'Udinese va firmar una de les seves millors actuacions. Aconseguits el desè i l'onzè gol de la temporada, Alexis va poder desequilibrar el matx. Més enllà dels gols, però, l'internacional xilè va oferir-se sempre, traçant diagonals amb curses verticals que van fer patir de valent la defensa local. Malgrat que Alexis no és mai dels jugadors que més pilotes toquen, sempre acaba el partit cansat, ja que és dels que més quilòmetres fan. Desgasta els rivals, obre forats enportant-se defenses, és el primer a pressionar i si toca baixar a ajudar ho fa, com va fer quan intentava evitar el gol de cap de Kadlec. Valent tot i el joc físic dels alemanys, Alexis va lluitar en tot moment i, de fet, la jugada del primer gol la va iniciar ell guanyant una esfèrica al mig del camp per sobre que va anar a parar als peus de Messi. L'argentí ho va convertir en la seva setzena assistència de la temporada, i Alexis, en un gol que obria la llauna.

El jugador nascut a Tocopilla, que no marcava gols en competicions internacionals des de la Copa Libertadores del 2007, quan ho va fer amb el Colo Colo va admetre a la fi del partit que si el primer gol sempre és especial, l'important va ser el segon, ja que va arribar just després de l'empat del Bayer Leverkusen: "Ha estat un gol fonamental perquè ells anaven a totes. I el gol de Messi ja ha estat definitiu". Alexis, però, va voler deixar clar que l'eliminatòria encara no està sentenciada, ja que va dir: "Ara no ens podem relaxar".

Guardiola, satisfet amb Alexis

Sobre el partit d'Alexis Sanchez, Guardiola va afirmar: "Ens està fent molts gols, tant de bo les lesions l'haguessin deixat marcar més. És un noi que treballa molt. Ens allarga el camp, ens fa bons moviments... Estic molt content per ell, es un noi humil, ja sabeu quina imatge en tinc.

stats