MOTOR - MUNDIAL DE MOTOGP

Álex Rins: "Tinc clar que l’any vinent el títol ha de ser l’objectiu real”

Pilot de MotoGP

Álex Rins (Barcelona, 1995) ja ha complert l’objectiu que tenia aquest any, que era guanyar una cursa. Va ser en la tercera cita de l’any, al Gran Premi de les Amèriques, a Austin. Inconformista, ara en vol més. En la seva tercera temporada a MotoGP, es vol convertir en un ferm candidat al títol de cara a l’any vinent.

Quan va començar el Mundial deies que l’objectiu d’aquest any era guanyar una cursa. Missió complerta?

Missió complerta! Estic satisfet. L’objectiu era guanyar una cursa i ja ho vam aconseguir, però un pilot sempre en vol més. Tinc ganes de seguir guanyant, estem fent una bona temporada. Hem tingut un parell de caigudes però ho estem donant tot, tenim una moto guanyadora i cal mirar endavant.

Vas guanyar a Austin, segon a Jerez, a Holanda i a Alemanya anaves al davant quan vas caure... ¿Suzuki ha arribat per quedar-se?

I tant! Tenim una moto guanyadora. Falta treballar perquè al final no n’hi ha prou. Però el pack que tenim ara és bastant bo. No hem de tirar la tovallola, hem de seguir treballant.

Què ha canviat des de fa dos anys fins aquesta temporada? De tenir els privilegis que atorga Dorna a lluitar de tu a tu amb Honda, Ducati i Yamaha.

Ha canviat la meva experiència i també la moto. Ara em sento més fort. Hi som per guanyar curses i això sempre permet mirar endavant.

¿T’imaginaves que la primera victòria seria contra Valentino Rossi? ¿Quants cops has vist repetida la cursa?

L’he vista molts cops! Va ser un cap de setmana genial. Sincerament, abans de començar la cursa no esperava guanyar perquè havíem topat amb molts problemes durant el cap de setmana en les frenades, no aconseguia frenar bé la moto. Però la cursa va ser estupenda! Em vaig animar, vaig veure que anava segon per darrere de Valentino, vaig anar a buscar-lo i li vaig recuperar molts segons. Lluitar amb ell, un pilot que té molta més experiència, era difícil, però quan el vaig avançar vaig empènyer al límit per escapar-me. Va ser genial.

Falta fer un pas endavant els dissabtes dels entrenaments oficials. Per què?

Si mires les dues últimes curses, estem sortint des de la primera i segona fila. Crec que ja hi hem arribat, diria que som al davant!

No estar bé el dia de la classificació obliga a remuntar els diumenges. Ja ens hi tens acostumats però ¿preferiries tenir una cursa tranquil·la?

No. Al final, sortint al davant és més fàcil lluitar pel podi i pels triomfs, però les vegades que he sortit des del darrere he aconseguit remuntar moltes posicions ràpidament, que és el que m’ha fet ser al davant. Sí que és cert que llavors, quan arriba el moment de lluitar pel triomf, ho faig amb els neumàtics menys frescos al final de la cursa.

Ara que has arribat al podi i has guanyat una cursa, què li falta a la Suzuki per obtenir victòries amb regularitat?

Millorar petites coses, ara ja són petits detalls. Una mica d’electrònica, velocitat...

Això et permetria tenir opcions de guanyar el títol.

Aquest any d’opcions encara en tenim! Però de cara a l’any vinent tinc clar que el títol ha de ser l’objectiu real.

T’han etiquetat com l’anti-Márquez. T’agrada el qualificatiu? És possible guanyar Marc Márquez?

Anti-Márquez... Jo dono tot el que puc donar a la pista. Si el puc guanyar o no, depèn de les armes que tingui. Però el que tinc clar és que sempre que surto dono el cent per cent, sempre intento aconseguir el millor resultat.

Et veus molts anys a Suzuki?

Per ser-te sincer, el compromís és molt gran. Ells volen que jo sigui aquí i jo vull seguir aquí. Tenim el mateix objectiu, que és guanyar, i això és el que em fa seguir aquí.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF