Esports 29/04/2012

Álex Rins dóna la sorpresa i Lorenzo confirma la seva candidatura

Martí Molina
1 min

BARCELONAÁlex Rins va ser un dels principals protagonistes de la sessió d'entrenaments oficials del Gran Premi de motociclisme de Jerez. El jove pilot català, de només 16 anys, va superar l'alemany Sandro Cortese per només 12 mil·lèsimes i avui sortirà des de la pole position en la categoria petita del Mundial. En canvi, Maverick Viñales -guanyador de la primera cursa a Qatar- només va poder ser setè.

Rins no va ser l'únic nom propi de la sessió, ja que a MotoGP Jorge Lorenzo va protagonitzar un cara a cara amb Dani Pedrosa pel millor temps, que es va resoldre a favor del mallorquí. Els dos van ser els protagonistes clars i són els candidats al triomf d'avui, ja que van acabar amb un segon d'avantatge respecte de la resta (Lorenzo, guanyador de la primera cursa de l'any a Qatar, s'ha endut la victòria els dos últims anys a Jerez). Per la seva banda, l'italià Valentino Rossi va confirmar els problemes amb la seva Ducati i només va poder ser tretzè, a tres segons i mig.

A Moto2 el millor temps va ser per a Marc Márquez, seguit per Nakagami (a 80 mil·lèsimes). Pol Espargaró va ser tercer, i Thomas Luthi, quart, va caure a l'última volta quan buscava el millor temps.

La sessió d'entrenaments va estar marcada per la pluja, que va caure majoritàriament al matí i que va fer que els pilots no poguessin aconseguir els millors registres fins al tram final de la sessió.

stats