Álex Hernández: “Des del primer moment vaig apostar per aquest projecte”

Jugador de l’Iberojet palma

Després del seu pas pel bàsquet europeu, Álex Hernández torna a Espanya per embarcar-se al projecte il·lusionant de l’Iberojet Palma. El jugador murcià, de 28 anys, és un dels fitxatges estrella d’aquesta temporada. Amb quasi 200 partits a l’ACB i amb experiència a l’estranger, el base afronta aquest nou repte amb moltíssimes ganes i amb la convicció que ha vingut a un equip guanyador que optarà per fites importants.

Què tal els primers dies a l’illa?

Estic molt feliç de ser aquí. Encara no he pogut conèixer molt la ciutat, perquè la primera setmana vàrem estar concentrats a la Colònia de Sant Jordi. Només conec un poc el centre de Palma i el passeig marítim. La veritat és que tot el que he vist fins ara m’ha encantat.

Per què d’entre totes les ofertes que vàreu tenir vàreu escollir la de l’Iberojet Palma?

És un projecte que m’il·lusiona molt. S’hi han fet fitxatges de gran qualitat i es nota que el club vol fer bé les coses. Des del primer dia que em varen cridar ja vaig notar aquesta il·lusió pel projecte. Félix Alonso em va explicar la intenció que tenia el club i no vaig dubtar a venir i ser part d’aquest projecte.

Quina importància ha tingut la figura de l’entrenador, Félix Alonso, en la vostra decisió?

Sens dubte ha tingut una importància cabdal. Des del primer moment vaig veure que Félix tenia una idea molt clara, quant a la confecció de la plantilla, el tipus de jugadors que volia per a l’equip. Aquesta claredat em va cridar molt l’atenció. Crec que és una cosa molt positiva. Ràpidament em vaig adonar que era una molt bona opció i que no podia deixar escapar aquesta oportunitat.

Després del pas pel bàsquet lituà i polonès, com afrontau la tornada a Espanya?

Amb moltíssimes ganes. M’ho propòs com un repte. Aquests dos darrers anys he estat a l’estranger i he gaudit moltíssim. Per a mi va ser un repte molt important sortir d’Espanya, sortir fora de la meva zona de confort. He millorat com a jugador i com a persona. Estic molt feliç de l’experiència que he viscut en el bàsquet europeu. Ara se m’ha presentat aquest nou repte i l’afront amb molta il·lusió i amb l’objectiu d’ajudar a créixer a l’equip i al club.

Què destacaríeu del vostre pas pel bàsquet europeu?

Sobretot em qued amb el respecte que es té al bàsquet espanyol. Des del primer moment vaig sentir un gran respecte, tant a Lituània com a Polònia, i vaig rebre un tracte immillorable per part dels clubs i els aficionats. He gaudit moltíssim de jugar al bàsquet en aquests dos països i només tenc bons records. Ha estat una gran experiència que sens dubte tornaria a repetir si tornàs enrere.

Quant a les vostres característiques de joc, com us definiríeu com a jugador?

Sempre és complicat definir-se un mateix. Som un jugador que intenta fer millor els meus companys. Intent generar avantatges per a ells. Controlar el ritme de joc i gestionar el talent que tenim. Aquesta plantilla té una enorme qualitat i sens dubte una de les meves funcions serà saber gestionar aquest talent perquè tots puguin sumar pel bé de l’equip.

Quin tipus de lliga intueix que es veurà enguany? Quins equips lluitaran per l’ascens?

Esper una LEB Or molt igualtada. Serà una lliga d’un gran nivell. Nosaltres tenim molta il·lusió de poder fer una gran temporada. Òbviament el camí serà llarg i feixuc. Hi ha equips molt bons. Tothom parla del Betis com a gran favorit. El Bilbao i el Melilla segur que també estaran a dalt. Però també hi ha altres grans clubs, com l’Oviedo i el Castelló, que donaran guerra. Augur una lliga molt igualada.

Quina valoració feis de la confecció de la plantilla?

A la LEB Or, gairebé totes les plantilles fan equips pràcticament nous cada any, per tant, no crec que sigui un desavantatge per a nosaltres el fet que tinguem un equip en què la majoria dels jugadors ens hem incorporat enguany. Hem confeccionat una plantilla amb jugadors de molt potencial i tots estam en un bon moment de les nostres carreres esportives per fer que sigui una gran temporada.

Us espanta que es parli tant de la paraula ‘ascens’? I de l’ACB?

En aquest sentit, tot el que sigui generar il·lusió i ambició és positiu per a tots. No obstant això, els jugadors hem de saber que els resultats només arribaran amb el treball diari. No hem de pensar en la paraula ‘ACB’ ni què pot passar al final de la temporada.

L’afició està molt il·lusionada amb la vostra arribada i amb la resta dels fitxatges, quin missatge us agradaria enviar-li?

Sens dubte que els necessitarem. Són una part fonamental d’aquest projecte i estam desitjant poder jugar a Son Moix davant de tothom.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF